Muhtaç aylığında yeni düzenleme

Son Torba Kanun kapsamında muhtaç aylığı ve malulen emeklilikte yapılan düzenlemelerle yüz binlerce kişi 1 Eylül'den itibaren yeni maaş almaya başlayacak.

14.08.2013 22:10:00 0
Muhtaç aylığında yeni düzenleme
 YENİ MAAŞ İMKANI
Malulen emeklilikte yapılan düzenlemelerle de birçok mağduriyet giderilecek. Organ nakli olanların malullük aylığı kesilmeyecek. Tek tarafı felçlilere ve kronik rahatsızlıkları olanlara malullük aylığı bağlanacak. Torba Kanun'dan yönetmeliklere kadar çalışanları ve emeklileri yakından ilgilendiren pek çok düzenleme yürürlüğe girdi. Söz konusu düzenlemelerin satır aralarında yüz binlerce insanımıza yeni maaş imkânı sağlayan hükümler bulunuyor. Son Torba Kanun kapsamında, halk arasında muhtaçlık aylığı olarak bilinen 65 yaş aylığında, muhtaçlar lehine düzenleme yapıldı. Daha önce aylık geliri 125 liranın altında olanlar muhtaç sayılırken, bundan sonra 244 liradan az geliri olanlar muhtaç kabul edilecek. Yapılan değişiklikten sadece 65 yaşından büyük vatandaşlar değil, bakıma muhtaç çocuğu bulunan aileler ile 18 yaşından büyük engelliler de yararlanabilecek.
 
SGK’YA BAŞVURABİLECEKLER
Yapılan düzenleme 1 Eylül 2013 itibariyle yürürlüğe girmiş olacak. Daha önce talebi reddedilen vatandaşlar bu tarihten sonra SGK'ya başvurabilecek. Gerek muhtaçlık aylığında gerekse malulen emeklilik konusunda yapılan değişikliklerle birlikte yaklaşık 500 bin muhtaç, engelli ve hasta vatandaşın aylığa kavuşması sağlanacak.
 
Haber / Sevay KARDEŞ
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10