Teksif Sendikası, greve gidiyor

Türk-İş’e bağlı Teksif Sendikası, bir süredir Tekstil İşverenleri ile sürdürdüğü grup toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin uyuzmazlıkla sonuçlanması ve hakem heyetinin çözüm b

Çerkezköy 14.08.2013 22:48:00 0
Teksif Sendikası, greve gidiyor
 4 FABRİKADA GREV VAR
Geçtiğimiz günlerde alınan karar kapsamında Teksif Sendikası, Çerkezköy’de kendisine bağlı 4 fabrikada bugün greve gidiyor. Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, yaklaşık 15 bin Tekstil işçisini ilgilendiren bu grup toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması neticesinde grev kararı alındığını ve Teksif Sendikası’nın bağlı olduğu işyerlerinde 15 Ağustos Perşembe günü  greve çıkılacağını ifade etti.
 
KAÇINILMAZ OLDU
Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, Toplu sözleşme görüşmelerinde bir türlü anlaşmaya yanaşmayan işverenin anlaşmaz tutumu karşısında grevin kaçınılmaz olduğunu ifade ederek “Sendika olarak bizim tüm önerilerimiz ve taleplerimiz işverenler tarafından kabul edilmedi. Tesktilde Teksif Sendikası Türk ekonomisinin lokomatifidir. Biz işverenden hakkımız olanı talep ettik. Fazla bir şey talep etmedik. Eğer taleplerimizi 14 Ağustos akşamına kadar kabul edip imzalarlarsa greve çıkılmaz. Biz de greve çıkma meraklısı değiliz ama yasal hakkımızı almak için hakkımız olan grev kararını uygulayacağız. Genel Başkanımız Nazmi Irgat da daha önce Sendika şubelerimizi ziyaret ederek üyelerimize toplu iş sözleşmesi süreci hakkında bilgilendirmelerde bulunmuş ve ‘eğer anlaşma sağlanamaz ise greve hazırlıklı olun’ demişti. Ve şimdi grev kaçınılmaz oldu” dedi. Başkan Türkkan, Çerkezköy’de dört fabrikada  çalışan Teksif Sendikası üyelerinin greve çıkacağını ifade etti.
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10