5 katlı apartmanda korkutan yangın

Çerkezköy Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahalesi Özgüller Sokak’ta bulunan Turhanlar apartmanında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyürken, itfaiyenin müdahale ettiği yangında iki

Çerkezköy 17.08.2013 01:08:00 0
5 katlı apartmanda korkutan yangın
 YANGIN ÇIKTI
Yangın dün saat 15.30 sıralarında Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Özgüller Sokak’ta bulunan beş katlı apartmanın üçüncü katında çıktı. Annesi Emzade T. ile birlikte kalan Nurullah T. iddiaya göre alkol aldı. Daha sonra ise belirlenemeyen bir nedenle evin oturma odasında yangın çıktı. Odada yükselen alevleri fark eden Nurullah T. ve annesi Emzade T. hızla evden uzaklaştı.
 
DİĞER DAİREYE SIÇRADI
Evden dumanlar yükseldiğini gören çevre sakinlerinin ihbarıyla olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, üçüncü kattaki alevler kısa sürede yan  daireye de sıçradı.
 
FENALIK GEÇİRDİ
Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de olası bir patlamaya karşı emniyet şeridi çekerek vatandaşları uzaklaştırmaya çalıştı. Olayda Emzade T.’nin çocukları, evi yaktığını iddia ettikleri abileri Nurullah T.’yi darp etmeye çalıştı. Taraflar polis ekipleri tarafından sakinleştirildi. 112 Ambulans ekipleri zehirlenmeye karşı hazır bekletilirken, evinin yandığını görerek fenalık geçiren anne Emzade T.’ye müdahalede bulundu.
 
KAYMAKAM KUBİLAY BİLGİ ALDI
Etrafta toplanan kalabalık, yangının söndürülme çalışmalarını korkulu gözlerle izlerken, apartmandan dumanların yükseldiğini gören apartman sakinleri de kendilerini apar topar dışarı attılar. Dördüncü katta oturan vatandaşlar ise alevlerin yükselmesi üzerine balkonlarında mahsur kaldı. Evlerine dumanların sıçradığını gören diğer aileler duruma tepki göstererek sinir krizi geçirdi. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Ahmet Azcan ve Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak da yangın yerine gelerek yangının çıkış sebebi ve söndürme çalışmaları hakkında bilgi aldı.
 
MADDİ HASAR MEYDANA GELDİ
Yaklaşık yarım saat süren söndürme çalışmalarının ardından yangın kontrol altına alınırken, iki dairede büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış nedeni araştırılırken, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yangınla ilgili soruşturma başlattı. Apartman sakinleri, binanın toprak sahibi de olduğu öğrenilen Nurullah T.’nin her gün alkol aldığını ve evi alkollü iken yakmış olabileceğini iddia etti.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10