Atatürk Evi yeniden ziyarete açıldı

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü’nün önerge vermesinin ardından Kültür Bakanlığı harekete geçerken, Atatürk Evi 1 ay içinde yeniden ziyarete açıldı.

Tekirdağ 18.08.2013 20:14:00 0
Atatürk Evi yeniden ziyarete açıldı
 KÖPRÜLÜ ÖNERGE VERMİŞTİ
Konu hakkında önerge veren CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Kültür ve Turizm Bakanı’na yönelttiği yazılı soru önergesinde; “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu ve müze olarak kullanılan evinin uzun zamandır devam eden restorasyon gerekçesi ile kapalı tutulmasının üzüntü verici olduğunu ve ülkemiz için büyük anlamlar ifade eden bu evin bir an evvel tekrar ziyarete açılması gerektiğini” ifade etmişti.
 
HER KOŞULDA SAHİP ÇIKACAĞIZ
Emre Köprülü, açılışın yapılmasının sevindirici bir gelişme olduğunu ifade etti. Türkiye’den her yıl binlerce insanın ziyaret ettiği, tarihi değeri olan Atatürk Evi’nin tekrar hizmete girmesinden dolayı mutlu olduklarını söyleyen Köprülü, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu ülkenin tarihini, mirasını, ulusal değerlerini unutturmak, hafızalardan silmek için yapılan her türlü girişimin karşısında olacağız ve her koşulda sahip çıkacağız” dedi.
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10