Kıbrıs Gazisi hayatını kaybetti

Veliköy’de yaşayan ve önceki gece hayatını kaybeden Kıbrıs Gazisi Ahmet Eroğlu, son yolculuğuna askeri törenle uğurlandı.

Çerkezköy 21.08.2013 01:05:00 0
Kıbrıs Gazisi hayatını kaybetti
 SON YOLCULUĞUNDA YALNIZ BIRAKMADILAR
Kıbrıs Gazisi Ahmet Eroğlu için düzenlenen cenaze merasimine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, Çerkezköy Belediye Başkanvekili Ahmet Azcan, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, Veliköy Belediye Başkanvekili Ahmet Çetin, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Dursun Bilal, Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, Veliköy Belediye Meclis Üyesi Hatem Özdemir, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, askeri erkân, gaziler ile Eroğlu ailesinin eş dost ve akrabaları katıldı. 
 
UZUN SÜRE KANSER TEDAVİSİ GÖRDÜ
Veliköy’ün yerlilerinden olan Kıbrıs Gazisi Ahmet Eroğlu’nun yaklaşık 1,5 yıldır Maltepe Üniversitesi’nde kanser tedavisi gördüğü belirtildi. Ramazan Bayramı arifesi evine gönderilen Eroğlu, önceki gece saat 23.45 sıralarında hayatını kaybetti. Eroğlu’nun cenazesi, dün Veliköy Kebir Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Veliköy Mezarlığına defnedildi.
 
BABA İLE YAKINDAN İLGİLENDİ
Cenaze merasimine katılan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, merhumun 88 yaşındaki babası Mehmet Eroğlu ile yakından ilgilendi. Cenaze namazı için saf tutan Kaymakam Kubilay, Veliköy Belediye Başkanvekili Ahmet Çetin ile birlikte ayakta durmakta güçlük çeken baba Mehmet Eroğlu’na destek oldu. Kaymakam Kubilay, bu samimi davranışları ile Veliköy halkının da takdirini kazandı. 
 
EN SON 1 HAFTA ÖNCE GÖRMÜŞTÜM
Cenaze merasimine katılanlar arasında merhumun Kıbrıs Barış Harekâtı’ndan en yakın arkadaşı Hasan Güven de yer aldı. Eroğlu’nu sık sık ziyaret ettiğini belirten Güven, merhumu en son bir hafta önce gördüğünü ifade etti. Hasan Güven daha sonra asker arkadaşı Ahmet Eroğlu ile yaklaşık 40 sene önce çektirdikleri fotoğrafları basın mensupları ile paylaştı.
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10