Karadeniz’i fethettiler

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Ağustos Ayı toplantısında oybirliği ile Karadeniz’e gönderilmelerine karar verilen ve yaklaşık bir hafta önce yola çıkan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube

Çerkezköy 22.08.2013 01:16:00 0
Karadeniz’i fethettiler
 EĞİTİM SEMİNERİNE KATKI VERDİK
13 Ağustos Salı günü saat 09.30’da Çerkezköy Engelliler Eğitim-Öğretim ve Yaşam Evi önünden yola çıktıklarını ifade eden TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, “14 Ağustos Çarşamba günü saat 14.00’da Rize İkizdere’deki Ridos Thermal Hotel’e giriş yaptık. Gezimizin ikinci gününde ise ‘Engellilerin Erişebilirliği’ konulu seminere katıldık. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen belediye çalışanları için düzenlenen eğitim seminerine katkı verdik. Seminer sonunda tüm üyelerimize ve refakatçilerimize sertifika verildi” dedi.   

YÖRESEL YEMEKLERİN TADI DAMAĞIMIZDA KALDI
Karadeniz gezisinin 3’üncü gününde Sümela Manastırı’nı ziyaret ettiklerini belirten Çetinkaya, “Tekerlekli sandalyeli arkadaşlarımızın dışındaki herkes Sümela Manastırı’nın içini gezme imkânı buldu. Buradaki tarihi dokuyu hissetti. Daha sonra Altındere Milli Parkı’nda yöresel yiyeceklerden oluşan öğle yemeğimizi yedik. Kiremitte alabalık, kuymak, mısır çorbası, karalahana, sütlaç gibi yöresel yiyeceklerin tadı adeta damağımızda kaldı. Daha sonra Uzungöl’e giderek hediyelik eşya alışverişi yapıp otelimize geri döndük” dedi.  

YURT DIŞINA ÇIKTIK
Karadeniz Turu kapsamında 4’üncü gün ise Rize Ziraat Botanik Bahçesi’ni ve Rize Bezi Atölyesi’ni ziyaret ettiklerini kaydeden Hayrettin Çetinkaya, “Ayder Yaylası’na çıktık. Boğa Güreş Alanı ve Gelintülü Şelalesi’ni gezdik. Serenderler’in altında çay içtik” dedi. Gezinin 5’inci günü ise yurt dışına çıkarak Batum’a geçtiklerini kaydeden Çetinkaya, “Sarp Sınır Kapısı’nı tekerlekli sandalye üzerinde geçerken çok farklı duygular yaşadım. Batum’da şehir merkezi, Gonio Apsaros Kalesi, Batum Müzesi’ni ziyaret ettik. 6’ıncı gün ise otelimizden ayrılarak Çerkezköy’e doğru hareket ettik” açıklamalarında bulundu. 

SOKAKTA ENGELLİ KİMSEYİ GÖREMEDİK
Unutulmaz bir Karadeniz gezisi düzenlediklerini ifade eden Hayrettin Çetinkaya, “Daha düne kadar evlerinden dışarı çıkamayan engelli kardeşlerimizin bu geziye katılması hayal bile edilemezdi. Daha önce kartpostallarda gördüğümüz yerleri, gezme imkânı bulduk. Yaşadığımız mutluluğu anlatmaya kelimeler yetmez” dedi. Karadeniz gezisinde bir ayrıntının gözlerinden kaçmadığını kaydeden Çetinkaya, “Doğu Karadeniz’de ve Batum’da sokaklarda engelli kimseyi görmedik. Yolların, kaldırımların ve binaların engellilerin erişimine uygun olmaması oradaki kardeşlerimizi evlerine hapsetti” diye konuştu. Şanlıurfa, Mardin ve Gaziantep’teki TSD şubelerinden davet aldıklarını belirten Çetinkaya, “Önümüzdeki süreçte buraları kapsayan bir tur daha organize edilmesi için Belediyemizin kapısını tekrar çalmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

TEŞEKKÜR ETTİ
Düzenlenen Karadeniz turu dolayısıyla başta Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem olmak üzere tüm Çerkezköy Belediye Meclis Üyelerine teşekkür eden Hayrettin Çetinkaya, “Bu gezi, birçok aileyi engelli yakınlarını kapalı kapılar ardında tutmaktan vazgeçirecektir. İstendiği takdirde bu tür etkinliklerin düzenlenmesi için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” dedi.   

Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10