“Daha vasıflı eleman yetiştirilmesini istiyoruz”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) 8. Meslek Komitesi Başkanı Sebahattin Önal ve Üyeleri Taha Ülker, Sinan Sifil, Gürel Kızılto, Murat Bakıral, Ayhan Atasoy, Yusuf Uyanık, vasıflı eleman yetiştir

Çerkezköy 22.08.2013 01:23:00 0
“Daha vasıflı eleman yetiştirilmesini istiyoruz”
 ÇTSO TARİHİNDE BİR İLK
‘Meslek liseleri ziyaretleri’ kapsamında Önal ve beraberindekiler ilk olarak veliköy Çok Programlı Lisesi’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Veliköy Çok Programlı Lisesi Müdürü Muzaffer Arslan, ÇTSO tarihinde bir ilk olan bu anlamlı girişimlerinden dolayı yönetime teşekkür ederek “Eğitim sistemimizdeki yanlışlar yüzünden yetiştirdiğimiz öğrencilerin kalitesi düşüyor. Bunun sonucunda da vasıfsız eleman yetiştirir hale geliyoruz” ifadesini kullandı.
 
OLUMLU BİR ADIM OLACAK
ÇTSO Meclis Başkanı ve 8. Meslek Komitesi Üyesi Taha Ülker de programın amacı ile ilgili bilgiler verdi. Daha vasıflı öğrenciler yetişmesini istediklerini ifade eden Ülker “Bu girişim hem eğitim anlamında hem de ekonomik anlamda olumlu bir adım olacaktır” dedi.
 
YARDIMCI OLMAK İSTİYORUZ
Öncelikli amaçlarının, mevcut bölümlerin yeterliliğini gözden geçirmek olduğunu ifade ederek “Öncelikli amacımız liselerimizin mevcut durumunu gözden geçirmek. Bu nedenle atölyelerinizi gezmek istiyoruz. Biz sizleri tanıyıp taleplerimizi dile getirirken, bu süreç zarfında sizler de bizlerden beklentilerinizi dile getirirsiniz. Atölye ve laboratuvarlarınızı yerinde görüp, sektörel anlamda tespitte bulunmak ve bu konuda sizlere nasıl yardımcı olabilirizin cevabını kendi imkanlarımız dahilinde araştırmak istiyoruz” diye konuştu.
 
KARŞILIKLI TALEPLER GÖRÜŞÜLMELİ
8. Meslek Komitesi Başkanı Sebahattin Önal da imkanlar dahilinde karşılıklı taleplerin görüşülmesi gerektiğini belirterek “Biz sanayici gözüyle sektörün ihtiyaçlarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bu anlamda ihtiyaçlar çerçevesinde açabileceğiniz bölümler hakkında bilgi sahibi olmak istiyoruz. Aynı zamanda da açılacak ve mevcut bölümlerin okul içerisindeki fiziki şartlarının yeterliliği konusunda sizin görüşlerinize ihtiyaç duyuyoruz. Eğer meslek liseleri bu aşamaları katedip eğitim kalitesini arttırırsa liselerin yetiştirdiği öğrenciler de iyi yerlerde yer alacak ve bu da gelecek nesiller için meslek liselerinin tercihinde özendirici bir etken olacak” dedi.
 
YARDIM TALEP ETTİ
Veliköy Çok Programlı Lisesi’nde atölye ve laboratuvarların gezilmesinin ardından ÇTSO 8. Meslek Komitesi, Kızılpınar Endüstri Meslek Lisesi’ni ziyaret etti. Ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getiren Kızılpınar Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ahmet Üzgün, “Sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bunlar alışılmış ziyaretler değil. Bizler de buna alışmaya çalışıyoruz” dedi. Üzgün, okullarının yeni olması dolayısıyla çeşitli zorluklarla karşılaştıklarını belirterek “Yeni bir binamız ve son derece iyi durumda bir sınıf donanımımızın olmasının yanında endüstri teknik meslek lisesi niteliği taşıyan bir okul değiliz. Endüstri Teknik Meslek Lisesi katagorisinde yer almamız için öncelikle atölyelerimizin olması gerekir. Fakat bizim atölyelerimiz olmadığı gibi okul binamızın içinde atölye oluşturabilecek nitelikte sınıflarımız da yok” dedi. Üzgün, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’ndan prefabrik bir atölye yapımı için yardım talep etti.  
 
SINIFLARI GEZDİLER
Okul Müdürü Üzgün’ün talebi ile ilgili konuşan Taha Ülker, Ekim ayında yapılacak Bütçe Komisyonu’na kadar genel bir çerçeve belirleyip bu doğrultuda bir rapor hazırlayarak konuyu gündeme taşımak istediklerini belirterek “Biz ziyaretlerimizi tamamlayıp ardından okulların talepleri hakkında bu ‘talepleri gerçekleştirebilmek için neler yapabiliriz?’ sorusunun cevabını arayacağız” dedi. ÇTSO heyeti son olarak okulda sınıfları gezerek incelemelerde bulundu.
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10