ÇTSO, 3 okulun doğalgaz dönüşümünü üstlenecek

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 16.30’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Çerkezköy 23.08.2013 00:51:00 0
ÇTSO, 3 okulun doğalgaz dönüşümünü üstlenecek
 MECLİS 7 EKSİKLE TOPLANDI
ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker başkanlığında yapılan toplantıya meclis üyelerinden Gürkan Kesim, Hasan Dursun, İsmail Tezcan, Mehmet Aksoy, Mesut Görgün, Murat Seymen ve Saim Buyruk katılmadı. Saygı duruşunda bulunulması ile başlayan toplantıda ilçedeki doğalgaz dönüşümüne ihtiyacı olan üç okulun belirlenmesi konusunun gündem maddelerine eklenmesi oybirliği ile kabul edildi.
 
TEMMUZ AYI GELİRİ 316 BİN TL
Toplantının ilk gündem maddesinde 2013 Temmuz Ayı gelir-gider cetvelleri, banka cetveli ve mizan hesapları görüşüldü. Temmuz Ayı hesap cetveli hakkında bilgilendirmede bulunan ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel, Temmuz Ayı gelir bütçesinin 316 bin 12,63 TL, gider bütçesinin ise 153 bin 351,34 TL olarak gerçekleştiğini kaydetti. ÇTSO kasa mevcudunun 2 bin 683,75 TL olduğunu belirten Gel, odanın bankalardaki hesapları toplamının ise 1 milyon 674 bin 115,66 TL olduğunu ifade etti. Gel mizanın ise borçlar bakiyesi 5 milyon 871 bin 330,97 TL, alacaklar bakiyesi 5 milyon 871 bin 330,97 TL olmak üzere denk olduğunu kaydetti. Ayrı ayrı oylanan hesap kalemlerinin tümü meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.
 
OYUNUN KURALLARINI BAŞTAN KOYMAK GEREKİR
ÇTSO Meclisinin bir sonraki gündem maddesinde ise organ üyelerinin harcırah kapsamında ulaşım-konaklama-yemek giderlerinin oda tarafından karşılanması ve yevmiye ödenmemesi konusu görüşüldü. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TOBB Delegesi Rahmi Yılmaz, önceki dönemlerde asgari ücretin 3’te 2’si kadar harcırah alındığını belirtirken, bir diğer TOBB Delegesi Mehmet Savaş ise “Oyunun kurallarını baştan koymak gerekir. Hangi ülke için ne kadar harcırah ayrılacağı, yurt dışına giden ÇTSO organ üyelerinin hangi otellerde kalacağı dahi meclis tarafından belirlenmelidir” diye konuştu. Yapılan oylamada ÇTSO organ üyelerinin ulaşım-konaklama ve yemek masraflarının oda tarafından karşılanması ve yevmiye ödenmemesi oybirliği ile karara bağlandı.
 
ANKARA YENİ YÖNETİMİMİZDEN MEMNUN
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise İnşaat Komisyonu kurulması konusu görüşüldü. Geçtiğimiz günlerde oda olarak TOBB’un Ankara’daki Genel Kurulu’na katıldıklarını anımsatan Meclis Başkanı Taha Ülker, Ankara’da bulundukları süreçte bağlı oldukları Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndaki tüm daire başkanları ile görüştüklerini belirterek, “Odamızın yeni yönetiminden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Daha önceki dönemde medyaya yansıyan çirkin görüntülerin unutturulması ve ÇTSO’nun layık olduğu yerlere taşınması adına elimizden geleni yapacağımıza inandıklarını söylediler” dedi.
 
İNŞAAT KOMİSYONU OLUŞTURULMALI
ÇTSO’nun hak ettiği yerlere gelebilmesi için bütün üyelerle birlikte el ele vererek ellerinden geleli yapacaklarını ifade eden Taha Ülker, “Bu kapsamda yapmamız gerekenlerden biri de odamızı görsel ve kapasite olarak iyileştirmektir. Çünkü oda binamız yeterli değil. Meclis salonumuz 27 kişiden fazlasını almıyor. Üyelerimizin işlemlerini daha rahat yapabilmeleri için giriş kat ve 1’inci katta yeni düzenlemeler yapılması için bir mimar arkadaşımızdan proje çalışması yapmasını istemiştik. Şimdi de bir İnşaat Komisyonu oluşturarak bu konunun takipçisi olmasını sağlayacağız” diye konuştu.  
 
NE KADAR ÇOK KİŞİ O KADAR ÇOK AKIL
Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, oluşturulacak İnşaat Komisyonu’nda en az 5 kişinin yer alması gerektiğini belirterek, “Komisyonda ne kadar çok kişi yer alırsa o kadar başarılı olacağına inanıyorum” dedi. Mimar Mehmet Aksoy, ÇTSO Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Danyeli ve Metin Taşdelen ile ÇTSO Meclis üyeleri Sinan Sifil ve İsmail Tezcan’ın İnşaat Komisyonu’nda yer alması oybirliği ile kabul edildi. 
 
İŞİN MALİYETİ 25-80 BİN TL ARASINDA DEĞİŞİYOR
Toplantının son gündem maddesinde ise ilçede doğalgaz dönüşümüne ihtiyacı olan üç okul belirlenmesi konusu görüşüldü. İlçedeki bazı okulların hala kömürle ısıtıldığına dikkat çeken Taha Ülker, “Doğalgaz ile ısınan okulların ısınma bedelleri devlet tarafından karşılanıyor. Fakat kömürle ısınan okullara her hangi bir ısınma yardımı yapılmıyor” dedi. Geçtiğimiz yıllarda odanın bazı okullarda doğalgaz dönüşümü yaptığını belirten TOBB Delegesi Rahmi Yılmaz da “Bu işin maliyeti okulların büyüklüğüne göre 25-80 bin TL arasında değişiyor. Eğer bu yıl da üç okulumuzun doğalgaz dönüşümünü yaparsak hayırlı bir işe imza atmış oluruz” dedi.
 
OKULLARI İLGİLİ MESLEK KOMİTESİ BELİRLESİN
Doğalgaz dönüşümü yapılacak okulların ilgili Meslek Komitesi tarafından belirlenmesinin daha uygun olacağını söyleyen Süleyman Kozuva, “Konu 8. Meslek Komitesi’nin alanına giriyor. Onlar gerekli araştırmaları yaparak yönetim kurulumuza sunsunlar. Biz de konuyu meclise getirelim” dedi. İlçede kömürle ısınan üç okulun tespiti meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. ÇTSO Ağustos Ayı Meclis toplantısı gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından sona erdi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10