Kapaklı’da festival coşkusu

Kapaklı Belediyesi tarafından 9 yıldır düzenlenen Sünnet Şöleni bu yıl da 1. Kazak Gölü Festivali ve Sünnet Şöleni adı altında düzenlendi.

Kapaklı 24.08.2013 00:36:00 0
Kapaklı’da festival coşkusu
 HAYRANLIKLA İZLEDİLER
Festival önceki gün düzenlenen etkinliklerle başladı. Dört gün boyunca sürecek olan Kazak Gölü Festivali saat 20.30’da Türk Halk Müziği Sanatçısı Paşa Sökmez’in konseri ile start aldı. Şarkıları ile beğeni toplayan Sökmez’e konserin sonunda Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Aziz Özkan tarafından çiçek ve plaket takdim edildi. Konserin ardından sünnet çocukları gecenin ilerleyen saatlerinde sahne alan ünlü ilizyonist Sandokan’ın gösterilerini hayranlıkla izledi. Birbirinden ilginç şovlarıyla katılımcıları hem güldüren hem eğlendiren Sandokan’a ise gösterisi sonrası Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak tarafından plaket ve çiçek verildi. 
 
KAPAKLI BUNU HAK EDİYOR
Türk Halk Müziği Sanatçısı Nesrin’in konseri ile devam ederken, Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve protokol üyeleri tarafından sünnet çocuklarının ellerine kına yakıldı. Kınaların yakılmasının ardından konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Kapaklı her geçen gün güzelleşiyor. Bir zamanlar köy tüzel kişiliğine sahip olan Kapaklımız, önce belde daha sonra da ilçe oldu. İlçemiz hızla gelişiyor. Artık Kaymakamımız da var. Bu ne anlama geliyor? Devlet erkanı ilçemize gelmeye başladı. Demek ki Kapaklı bunu hak ediyor” dedi.
 
NEREDE GÖRMEK İSTİYORLARSA ORADA OLACAĞIM
Mandalı, Kapaklı’nın ilçe olmasının yalnız kendisinin başarısı olmadığını ifade ederek, “Bu başarıda ilçemizde yaşayan herkesin payı var” dedi. İlçe olmakla birlikte beş köyün ve Karaağaç’ın kendilerine bağlandığını anımsatan Mandalı, “3 bin 500 hektarlık coğrafi alanımız 20 bin hektara, nüfusumuz da 100 binlere yükseldi. Bu çerçevede hizmetlerimizi de daha ileri seviyelere götürmek istiyoruz” diye konuştu.  “Halk beni nerede görmek istiyorsa orada olacağım” diyen Mandalı, yerel seçimlerle genel seçimlerin birbirinden ayırt edilmesi gerektiğini söyledi.  
 
FİNALİ SAMİ AKSU YAPTI
Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu da Kazak Gölü’nün güzelliğine hayran kaldığını ifade ederek, bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Kuzulu, Kapaklı Kaymakamlığı’na atanmaktan dolayı gururlu ve bir o kadar da heyecanlı olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından festival Sis Gösteri ekibinin halk oyunları gösterisi ile devam etti. Belediye Başkan Yardımcıları Adem Sekmen ve Mustafa Serat tarafından halk oyunları ekibine plaket ve çiçek verilirken, gecenin finalini ise Türk Sanat Müziği’nin usta ismi Sami Aksu yaptı. Konserin sonunda Aksu’ya Kaymakam Kuzulu tarafından çiçek ve plaket verildi.
 
CANLI HEYKELLER İLGİ ODAĞI OLDU
Kazak Gölü Festivali’nin 1’inci gününde İstanbul Mimdepo Performans Topluluğu canlı heykel ve pantomim gösterileri ile geceye renk kattı. Canlı heykellerin şovunu hayranlıkla izleyen Başkan İrfan Mandalı, daha sonra ekiple hatıra fotoğrafı çektirdi. Gecede davetlilere Kapaklı Belediyesi’nin çalışmalarının anlatıldığı slâyt gösterimi yapıldı. Sünnet çocukları özel olarak tasarlanan tren şeklindeki araçla, fıskiye ve ışıklandırmalarla süslenen Kazak Gölü etrafında gece boyunca dolaştırıldı.  Etkinğine Kaymakam Kuzulu kızı ve Belediye Başkanı Mandalı da eşi Fatma Mandalı ile birlikte katıldı. Geceye ayrıca Türk-İş Tekirdağ Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcıları Aziz Özkan, Mustafa Serat, Âdem Sekmen ve Serpil Sevgi, Belediye Başkanı Danışmanı Halil İbrahim Erkan, Belediye Meclis Üyesi Ayhan Arslan, belediye birim amirleri, belediye personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10