Hayrabolu’nun saklı tarihi masaya yatırıldı

Hayrabolu Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen Uluslararası 23. Hayrabolu Ayçiçeği Festivali ve Sanayi Fuarı’nda “Hayrabolumuzun Saklı Tarihi” konulu konferans verildi. Konferansa Kaymakam Tamer

Hayrabolu 25.08.2013 17:35:00 0
Hayrabolu’nun saklı tarihi masaya yatırıldı
 HER YERİN SAKLI TARİHİ VAR
Konferansın açılış konuşmasını yapan Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Tekirdağ Başkanı Hüseyin Bayol, her yerleşim merkezlerinin saklı kalmış tarihlerinin bulunduğuna bunun da ortaya çıkmasında araştırmacılara büyük görevler düştüğünü belirtti. Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Genel Başkanı Hasan Konuk da konferansta yaptığı konuşmada, “Ülke tarihlerinin gelecek kuşaklara aktarılmasında şehrin ileri gelen insanlarına, eğitimcilere, Belediye Başkanlarına büyük görevler düşüyor” diyerek dernek çalışmalarına destek istedi.
 
 
 
 
OSMANLI ARŞİVLERİNDEN ULAŞMAK MÜMKÜN
Osmanlı’da savaşlarla alınan yerlerin özellikle o yöre isimlerinin konulmasına büyük özen gösterildiğini belirten Prof. Dr. Sülayman Kızıltoprak da “Osmanlı devleti zamanında fethedilen yerler o yörelerin isimleri verilirdi. Hayrabolu’da böyle anılmakta, bir şehirleşme hikayesi var. Geçmişi milattan 5 bin yıl önceye dayanan ilçenin tarihinin araştırılmasında en önemli kaynaklara Başbakanlık Osmanlı arşivlerinden ulaşmak mümkün” dedi. Araştırmacı gazeteci Mehmet Serez de konuşmasında Hayrabolu’nun nüfus yapısı ve Mübadele konularında bilgiler verdi.
 
Haber / Sevay KARDEŞ
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10