Eğitimin her kademesi önemli

Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Başkan Yardımcısı Ahmet Günay ile birlikte önceki gün saat 16.002da Sinop Gerze Kaymakamlığı’ndan Çerkezköy Kaymakamlığı’na atanan Metin Ku

Çerkezköy 25.08.2013 18:24:00 0
Eğitimin her kademesi önemli
 ÇERKEZKÖY’E BAĞLANACAK
Ziyarette konuşan Başkan Korkmaz, Kaymakam Metin Kubilay’a yeni görevinde başarılar diledi. Kızılpınar Beldesi’nin 20 binin üzerinde nüfusunun olduğunu ifade eden Korkmaz “Kızılpınar Beldemiz Tekirdağ’ın Büyükşehir olması ile birlikte kapanıp Çerkezköy’e bağlanacak. Önümüzdeki yerel seçimlerde beldemiz mahalle olarak hizmet verecek” diye konuştu.
 
KOZMOPOLİT BİR YER
Korkmaz, Çerkezköy’ün kozmopolitik bir yer olduğunu belirterek “Çerkezköy’e yapılması gereken çok şey var. Sizlerin de bu eksiklikleri giderebileceğinize inanıyoruz. Halk memnuniyeti çok önemlidir. İki dönemdir Kızılpınar Belediye Başkanlığı görevini yürütüyorum. Birinci dönem 65, ikinci dönem ise 670 oy farkla Belediye Başkanı oldum” dedi. 
 
“BUNLAR EKİP İŞİDİR”
Beldede eğitimle ilgili yaptıkları çalışmalardan da bahseden Korkmaz, eğitime önem verdiklerini ifade ederek “Kızılpınar’da 21 derslikli Anadolu Lisesi, 45 derslikli Endüstri Meslek Lisesi ile birlikte anaokulu ve ilköğretim okulu kazandırdık. Kızılpınar Belediyesi olarak eğitime çok önem veriyoruz. Kızılpınar’a Kültür merkezini kazandırdık. Öğrencilerimiz için bu kültür merkezi içinde etüt merkezi de yaptık. Trakya’nın en büyük konferans salonu beldemizde yapılan Kültür merkezindedir. Kısaca ikinci dönemimizde güzel kalıcı eserler bıraktık. Bunlar hep ekip işidir. Kurumlar arası diyalog da çok önemlidir. Bizler bir bütün olarak çalışarak işimizi başarılı bir şekilde yaptık” şeklinde konuştu.
 
EĞİTİMİN HER KADEMESİNE ÖNEM VERİYORUZ
Ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da Korkmaz ve Günay’a teşekkür etti. Kubilay, en kısa zamanda Kızılpınar’ı ziyaret edeceğini söyledi. Kubilay, görev yaptığı yerlerde eğitimin her kademesine önem verdiğini vurgulayarak “Bütün kamu kurum yetkililerimiz ile birlikte okullarımızı ziyaret edip güzel çalışmaların altına imza atmayı düşünüyoruz” dedi. Yapmış oldukları Endüstri Meslek Lisesi’ni Çok Programlı lise yapmak için çalışma başlattıklarını belirten Korkmaz “Kız çocuklarımızın dışarıda okumasın diye beldemizde çocuk gelişimi bölümünü istiyoruz. İnşallah kızlarımız beldede okuyacaktır. Yeni yaptığımız Endüstri Meslek Lisesi’nin yeni eğitim ve öğretim yılında Çok Programlı Lise olması için yazışmalarımız sürüyor” dedi. Bu konu ile ilgili Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Vekili Hüseyin Yaşar’ı arayan Kaymakam Kubilay, bu yazışmanın hızlandırılması için talimat verdi.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10