Kapaklı'da muhteşem final

Kapaklı Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl dokuzuncusu düzenlenen toplu sünnet şöleni etkinlikleri, önceki akşam Kazak Gölü’nde düzenlenen Zeynep Dizdar konseri ile sona erdi. Programda konuÅ

Kapaklı 26.08.2013 22:12:00 0
Kapaklı
 Çerkezköy Haber - Kapaklı Belediyesi tarafından dokuzuncusu düzenlenen toplu sünnet şöleninin finali önceki akşam kazak Gölü mevkiinde binlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.
 
İLGİ YOĞUN OLDU
Kapaklı Belediyesi'nin bu yıl dokuzuncusunu gerçekleştirdiği 'Geleneksel Toplu Sünnet Şöleni'nin son gece etkinliği Cumartesi akşamı saat 20.00'da başladı. Şölene, Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Kapaklılılar da şölene büyük ilgi gösterdi.
 
BEĞENİ TOPLADI
Festivalin son gün etkinlikleri saat 20.00’de animasyon ekibi, sihirbaz gösterileri ile başladı. Türk Halk Müziği Sanatçısı Okay Öztürk de seslendirdiği şarkılarla beğeni topladı. Konserin ardından Kapaklı Belediye Eski Başkanlarından Enver Özel tarafından Okay Öztürk’e plaket takdim edildi. Kapaklı Belediyesi’nin çalışmalarını anlatan slayt gösterisinin ardından Karadenizli sanatçı Hicabi sahneye çıktı. Sanatçı söylediği Karadeniz ve Trakya müzikleri ile vatandaşlardan tam not aldı. Sanatçıya konserini tamamlamasından sonra Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Ayhan Arslan çiçek ve plaket takdim etti.
 
TÜM VAATLERİMİ YERİNE GETİRDİM
Konserin ardından konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı 2004 yılında göreve geldiğim zaman sizlere seçim kitapçığı hazırladığını anımsatarak “2009 yılında bunu saklayarak önüme koyun demiştim. O dönemde 2004-2009’da söylediklerimin hepsini yaptım ve yüzde 20 civarında artıya çıkardım. Hizmetlerde ise 2009 yılından 2014 yılına doğru geliyoruz. 2014 Mart ayında yerel seçimler var. Benim verdiğim seçim beyannamesinde icraatlar tek tek yazıyordu. Onları tekrar alın ve değerlendirme yapınız. Eğer lütfederseniz, layık görürseniz ben tekrar belediye başkanlığına aday olacağım. İrfan Mandalı sizlere feda olsun ve hayırlı olsun. Ben sizlerle bütün oldum, ağladım ve sevindim” ifadesini kullandı.
 
BETON YOL ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR
Mandalı, belediyenin çalışmaları hakkında da bilgiler vererek, Bahçelievler Mahallesi’nde kanalizasyon ve içme suyu olmadığını ifade ederek “Kısacası yol yoktu. Şuan itibariyle ihalesini yaptık ve Pazartesi günü de beton yollar mahallemize yapılıyor. Cumhuriyet ve Atatürk Mahallesi’nde stabilize yolları en kısa zamanda başlanıp, sorunsuz bir şekilde hizmeti götüreceğiz. Kapaklı kolay yönetilecek konumda değildir. 2012 yılında 8 bin göç aldık, bu yıl ise 10 binin üzerinde göç alacağız. Artık ilçe olduk. İnşallah bu güzellikleri sergilerken kaymakam ile birlikte devleti de Kapaklı’ya getirmiş olacağız” şeklinde konuştu.
 
ÇERKEZKÖY’DEN GELİP AHKAM KESMESİNLER
Mandalı konuşmasını “Çerkezköy dedi ki ben Kapaklı’yı mahalle yapacağım. Ama dedikleri ve düşünceleri tutmadı. Sizler bana bu desteği verdikten sonra Çerkezköy işine baksın. Çerkezköy’den gelip burada ahkam kesmesinler. Biz artık özgür bir ilçe olduk. Karaağaç, Pınarça, Bahçeağıl, Karlıköy, Uzunhacı ve Yanıkağıl da bizlerle birlikte hareket edecek. Bu güzellikler için de iyi ki Kapaklı’ya bağlanmışız diyecekler. Ben olmak üzere belediye meclis üyeleri ve personel ile bu güzellikleri sizlere ulaştırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Bize bağlanan 5 köyümüz için 600 bin TL’lik çocuk oyun grubu hazırladık. Önümüzdeki hafta köylerimizde sergilenecek” sözleri ile sürdürdü. 
 
BARIŞ GÜVERCİNİ İLE BU YIL DA DEVAM EDECEĞİZ
Mandalı, hangi partiden aday olacağının sıkça sorulduğunu ifade ederek “Vatandaşlarımız sokakta beni gördüklerinde sen hangi partiden aday çıkacaksın diye soruyorlar. İrfan Mandalı’yı sizler yaptınız, parti o kadar önemlimidir? Ak Partilileri, Cumhuriyet Halk Partilileri, Milliyetçi Hareket Partilileri ve diğer partiye mensup arkadaşları güvercinin kanatları altında buluşturacağım. Sizler bunu buluşturdunuz ve bende bu barış güvercini ile birlikte inşallah bu yıl da devam edeceğiz. Tüm partileri aynı çatı altında buluşturacağız” diye konuştu.
 
BU OYUNLARA GELMEDİK, GELMEYECEĞİZ
Suriye ve Irak’ta yaşanan olaylarla ilgili de konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Bizi birbirimize düşürmek isteyen iç ve dış mihraklar var. Biraz Suriye’den, Irak’tan ve Türkiye’den alınıp Kürdistan kurulacakmış. Bizi kimse bölemez. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız, biz bölünmez misaki milli sınırları içinde bir bütün olmaya devam edeceğiz. Bu bizi bölmeye çalışan arkadaşlar gitsinler Avrupa ülkelerini görsünler. Artık sınırlar kalkıyor, sınırların kalktığı yerde biz ikinciye sınır çizme unsuruna sahip değiliz. O yüzden Kapaklı küçük bir Türkiye’dir. Her coğrafyadan insan vardır. Tüm yöremizin insanları açtığımız stantlarda güzellikleri sergilemeye çalışıyorlar. Burada da bölünmez Türkiye ve Kapaklı vardır” şeklinde konuştu.
 
FİNALİ DİZDAR YAPTI
İrfan Mandalı’nın konuşmasının ardından sahneye alkışlar eşliğinde pop sanatçısı Zeynep Dizdar çıktı. Dizdar bu yıl çıkardığı “İkimiz” albümünden ve eski albümlerinden söylediği şarkılarla dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. Kendisine gösterilen ilgiden memnun kalan Zeynep Dizdar eski şarkıları “Vazgeç Gönül”, “Sana Güvenmiyorum”u da seslendirdi. Yaklaşık bir saat sahnede kalan Zeynep Dizdar’a konserinin ardından Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı günün anlam ve önemini belirten plaket ve çiçek takdim etti. Kapaklılılar, düzenlenen konserde gönüllerince eğlendi.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10