Çerkezköy’ü eleştireceklerine Kapaklı’ya baksınlar

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, son günlerde Çerkezköy Belediyesi tarafından yapılan dıoğrudan teminlere yönelik gelen eleştişrilere cevap verdi.

Çerkezköy 29.08.2013 15:44:00 0
Çerkezköy’ü eleştireceklerine Kapaklı’ya baksınlar
Çerkezköy Haber – AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, son günlerde Çerkezköy Belediyesi tarafından yapılan dıoğrudan teminlere yönelik gelen eleştişrilere cevap verdi.
 
Dün saat 13.00’da basın açıklaması yapan Demirbağ, AK Partili seçilmişler eleştirilirken, diğer partili seçilmişleri yaptıklarının görmezden gelindiğini ileri sürerek “Çerkezköy Belediyesi tarafından Ağustos 2013’de gerçekleştirilen ihale kapsamında Fen İşleri Müdürlüğü’nün sıcak asfalt ve yol kaplama çalışması yapım ihalesi yapıldı. Yaklaşık maliyeti 3 milyon 457 bin 153 TL olarak belirlenen ihaleye Yolfen, Tektaş Taşımacılık, Nil Yapı Malzemeleri, Akdağlar Asfalt Yol Beton, Ayti İnşaat, Atis Asfalt ve 3B İnşaat firmaları katıldı. Atis Asfalt isimli firma 2 milyon 500 bin TL’lik en düşük teklifi vererek ihaleyi kazandı. Toplam 7 firmanın teklif verdiği ihale kapsamında 20.736 ton asfalt kullanılarak 44 bin 500 metrekarelik alanda çalışma gerçekleştirileceği ihale komisyonu tarafından ifade edildi” dedi. 
 
KAPAKLI BELEDİYESİ İHALESİ İLE İLGİLİ DE KONUŞTU
Kapaklı Belediyesi tarafından 13 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen asfalt yol yapım ihalesi ile ilgili de konuşan Demirbağ, “Kapaklı’nın 13 Ağustos tarihli Asfalt Yol Yapım İhalesi’ni inceleyelim. 15 Km’lik yapılacağı belirtilen ihaleye 5 firma katıldı. 11 milyon 583 bin 48 TL yaklaşık maliyeti olan ihaleye Yolfen 11 milyon 477 bin 744, Makro 14 milyon 377 bin 524 TL, Akdağlar Asfalt 13 milyon 997 bin 997 bin 189, Ayti İnşaat 13 milyon 321 bin 408 TL ev Atis Asfalt 11 milyon 604 bin 86 TL teklif vermiştir. Çerkezköy Belediyesinin 3 milyon 457 bin 153 TL yaklaşık maliyette çıktığı ve 7 firmanın katıldığı ihaleye teklif veren firmaların tümü yaklaşık maliyetin altında fiyat vermiştir ve sonuç olarak Atis Asfalt Firması yüzde 28’lik tenzilatlı rakamla ihaleyi kazanmıştır. Kapaklı Belediyesi’nin 11 milyon 583 bin 048 TL yaklaşık maliyetle çıktığı ve 5 firmanın katıldığı ihaleye teklif veren firmalardan sadece 1 tanesi yaklaşık maliyetin altında bir teklif vererek, yüzde 1’i bile bulmayan bir tenzilatla ihaleyi almıştır. Bu firmanın Yolfen firması almıştır. Diğer firmalar yaklaşık maliyetin üzerinde teklif vermekle adeta bu işi istemediklerini beyan etmişlerdir” dedi.
 
İPTAL EDİLMEZSE ZAN ALTINDA KALACAKLAR
Çerkezköy Belediyesi tarafından yapılan ihalede firmanın yüzde 28’lik tenzilatlı rakamla ihaleyi aldığını, Kapaklı Belediyesi’nin ihalesinde ise bu rakamın yüzde 1’i bile bulmadığını belirten Demirbağ “Burada Kapaklı Belediyesi yetkililerini uyarmayı kendimize bir borç görüyoruz. Zira Kapaklı Belediyesi tarafından yapılan bu ihale iptal edilmediği takdirde, başta ihale komisyonu olmak üzere tüm yetkililerin zan altında kalacağı açıktır. Biz, Kapaklı ve Çerkezköy kamuoyunu burada kamunun uğradığı zarar açısından bilgilendirmek istiyoruz. Kapaklı Belediyesi tarafından yapılması gereken, bu ihalenin iptal edilmesidir. Önümüzdeki günlerde bunun gerçekleşmediğini gördüğümüz takdirde, ihale komisyonu ve sorumlularının davranışını yargıya taşıyacağımızdan ve yerel ölçekte tüm vatandaşlarımıza konuyu aktaracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Zira Kapaklı Belediyesi’nin yaptığı ihalede, yaklaşık maliyete göre yaklaşık 3 milyon TL’lik tenzilatın yapılmaması, bu paraları vergileriyle ödeyerek bütün vatandaşlarımızın haklarının çiğnenmesi anlamını taşımaktadır” ifadesini kullandı.
 
“POZ VERİYORLAR”
Demirbağ “Doğrudan temin alımlarını bile ihale yöntemiyle şeffaf olarak yapan Çerkezköy Belediyesi’nin alımlarını en küçük detaylarıyla inceleyip tek yönlü bir bakış açısıyla, bazen de alaylı bir şekilde yorumlayan araştırmacı-gazeteci bazı yerel basın temsilcileri, şimdi Kapaklı Belediyesi tarafından yapılan ve tenzilatı yüzde 1’i bile bulmayan bu 11 milyon 583 bin 48 TL’lik dev ihalenin sonucunu nasıl değerlendirecektir? Gözünü sürekli Çerkezköy Belediyesi’ne ve AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı’nın çalışmalarına dikerek gerek kendi gazetelerinde ve gerekse sosyal medyada karalama yapan bazı basın temsilcilerimizi de Kapaklı Belediyesi’nin bu dev ihalesinin sonucunu yorumlamaya davet ediyoruz. Esasen bu kişilerin kendi çevrelerinde olup biteni görmediğinden ya da görmek istemediğinden başını kuma gömen deve kuşu oldukları anlaşılıyor” dedi.
 
“ELEŞTİRMEYİ BIRAKSINLAR”
Çerkezköy, artık Kızılpınar ve Veliköy Belediyeleriyle birleşerek 100 binden daha fazla nüfusu olan büyük bir ilçe haline gelirken, Kapaklı ve Karaağaç birleşerek tek bir ilçe halinde büyüdüğünü ifade eden Demirbağ “Yerel ölçekte tüm maddi kaynaklarımızın etkin olarak kullanılmasının bu iki ilçemizde gelişimin ana dinamiklerinden birisi olacağı açıktır. Kapaklı Belediyesi’nin yaptığı bu son asfalt ihalesinde yaklaşık 3 milyon TL’lik bir kamu kaybının oluştuğunu görüyoruz. Tüm sorumlu kişilerle beraber basın mensuplarımızın da gerçekte bakılması, ilgilenilmesi gereken noktaları görerek ve değerlendirerek yerel gelişmeleri desteklemeleri gerekmektedir.  Bilinen ve daha önceki yıllarda denedikleri metotlarla ve küçük anlayışlarla Çerkezköy Belediyesi’ni ve AK Parti Başkanlığını küçük düşürme hamlelerinde bulunanları görmezlikten gelmeyeceğiz” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10