Çerkezköy’de bir ilk daha

Çerkezköy Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar sonucunda saat kulesi civarında bulunan yaya geçitlerinin zeminleri ışıklandırılıyor. Sinyal ışıklarının yaya geçitlerinin zemininde yanmas?

Çerkezköy 2.09.2013 00:58:00 0
Çerkezköy’de bir ilk daha
 Çerkezköy Haber - Yapım işi ihalesi AC Led Stone Dizayn şirketine verilen ışıklı trafik geçiş sistemleri Çerkezköy’de yerini aldı. 
 
ÖMRÜ 10 YIL
Güveniş Caddesi’ndeki yaya geçidi tabanı Işıklı camlarla döşenerek hizmete sunuldu.  Sinyal lambaları ile eş zamanlı yanan geçit zemini yaya ve sürücülerin daha çok dikkatli olmalarını sağlıyor.  10 yıl ömre sahip olan ışıklı trafik geçiş sistemi ikinci etapta Atatürk ilköğretim Okulu önünde uygulamaya konacak. İmalat ve tasarımı İsmail Ermiş tarafından gerçekleştirilen çalışma, yayaların trafik kurallarına daha duyarlı olmalarını ve çevrenin estetik bir yapıya kavuşmasını sağlayacak. 
 
YAYGINLAŞTIRILACAK
Sadece 12 voltluk trafo ile çalışan sistem, oldukça ekonomik olarak değerlendiriliyor. 80 ton yük taşıyabilen bir özelliğe sahip olan cam kaldırımlar içerisine yerleştirilmiş 1600 adet SMS LED kullanılıyor. Asfalt ve Arnavut kaldırımlarında kullanılan sistemin Çerkezköy Belediyesi tarafından ilçenin diğer bölgelerinde de kullanılacağı ifade edildi.
 
OLDUKÇA EKONOMİK
Patenti Bursa Mudanya’da bulunan AC Led Stone Dizayn Şirketine ait olan sistemin yalnızca kimyasalları ithal ediliyor. Diğer malzemesi yurt içinden temin edilebilen sistemin tasarımcısı İsmail Ermiş sistemin görsellik bakımından günün standartları üzerinde olduğunu söyledi. Ermiş, “24 saat hizmet veren sistem kısa zamanda kendini amorti edebilmektedir. Sadece 12 voltluk bir elektrik tüketimi söz konusu olmaktadır.” dedi.
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10