İkinci duruşmadan tahliye çıktı

Tekirdağ Belediye Başkanlığı'nın yaptığı 24 milyon 990 bin liralık 'Çöp Toplama ve Nakli, Kent Temizliği ihalesi'ne fesat karıştırdıkları iddiasıyla haklarında dava açılan ve aralarında

Tekirdağ 5.09.2013 23:14:00 0
İkinci duruşmadan tahliye çıktı
 6 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI
Heyet, rüşvet alarak ihaleye fesat karıştırmakla suçlanan Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcıları Eyüp Yiğiter ve Haldun Güler, Temizlik Şirketi ortakları Salih Tekin ile Süleyman Gül, Belediye Mali İşler Müdürü Zeki Sezen ve Belediye Temizlik İşleri Müdürü Hasan Çalı'yı, sabit ikamet sahibi ve kaçma şüphesi bulunmadıkları gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi. Duruşmanın ardından cezaevi ring aracıyla Tekirdağ T Tipi Cezaevine götürülen sanıklar tahliye işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.
 
BAŞKAN DALGIÇ’I ZİYARET ETTİLER
Cezaevi çıkışında yakınları tarafından davul zurnalarla karşılanan Başkan Yardımcıları Eyüp Yiğiter, Haldun Güler ve Mali İşler Müdürü Zeki Sezen, Temizlik İşleri MüdürüHasan Çalı ilk olarak Tekirdağ Belediye Başkanı CHP'li Adem Dalgıç'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Dalgıç “Arkadaşımızın masumiyetine ben baştan beri inanıyordum. Arkadaşımız birkaç gün dinlendikten sonra görevlerine kaldıkları yerden devam edecekler” dedi.
 
MASUM OLDUĞUMUZA İNANIYORUZ
Kendilerine destek olanlara teşekkür eden Başkan Yardımcısı Eyüp Yiğiter de “Mahkeme devam ediyor, biz masum olduğumuza inanıyoruz. Ancak adaletin verdiği karar için boynumuz kıldan incedir” dedi. Yiğiter, görevlerini yapmaya devam edeceklerini söyledi.
 
 
Haber / Türker ÖZKAN
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10