Amacımız Çerkezköy paydasında buluşmak

Sivil toplum kuruluşlarına iade-i ziyaretlerini sürdüren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın dünkü durağı Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası oldu.

Çerkezköy 7.09.2013 04:04:00 0
Amacımız Çerkezköy paydasında buluşmak
 İADE-İ ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
Saat 15.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay; Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Meclis Başkanı Taha Ülker ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Ziyarette konuşan Kaymakam Kubilay “Bana gerçekleştirmiş olduğunuz ziyarette ilgi ve alakanız beni fazlasıyla memnun etti. Sizlerle burada olmaktan dolayı çok mutluyum” dedi.
 
SANAYİ VE TİCARETİ BİRLİKTE DÜŞÜNMELİYİZ
Kubilay, Çerkezköy’ü sanayisi ve ticareti ile düşünmek gerektiğini ifade ederek “Hep birlikte el ele vererek Çerkezköy’ü daha iyi yerlere taşıyacağız. Amacımız Çerkezköy paydasında buluşmaktır. İlçenin gelişimine katkıda bulunmak istiyorum. Çerkezköy potansiyeli ve gelişen sanayi merkezleri ile çok daha iyi yerlere geleceğini umuyorum” şeklinde konuştu. 
 
KAPAKLI’YI DA AYIRMAMAK LAZIM
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva da ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kozuva “Çerkezköy’e gelmeden önce CV’nizi inceleme fırsatı bulduk. Çerkezköy’e ne kadar faydalı olacağınızın farkındaydık. Bizim gibi eğitime büyük önem veren bir yetkilisiniz. Beraber uyumlu bir şekilde çalışacağız. Yeni ilçe olan Kapaklı’yı da ayırmamak gerekiyor. Çünkü odamızın Kapaklı ve Saray’dan da üyeleri var. Hep birlikte ne yapmamız gerektiğini tartışarak iyi şeyler yapacağız. Uyumlu bir yönetimimiz var. Tecrübelerinden faydalanacağımız arkadaşlarımız var” dedi.
 
KARARLARI OY BİRLİĞİ İLE ALMAK ÖNEMLİ
Kozuva, mecliste uyum içinde görev yaptıklarını belirterek “Göreve geldiğimizden itibaren yönetimdeki arkadaşlarımızla güzel çalışmalar yapıyoruz. Meclis toplantılarımızda oy çokluğu ile hiç karar almadık. Bizim için kararı almak değil, kararı oy birliği ile almak önemlidir. Uyumlu bir şekilde üyelerimizle birlikte çalışmaya ve önemli kararlar almaya devam edeceğiz” dedi.
 
ÖNEMLİ OLAN EN DOĞRUSUNU ÇIKARMAK
ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker de ziyarette yaptığı konuşmada “ÇTSO’nun en yaşlı üyesiyim. Odanın en yaşlısı olarak açılışta konuşma gerçekleştirmiştim. Arkadaşlarda oy birliği ile beni Meclis Başkanı seçtiler. Tecrübelerden önce birlik olmak gerekiyor. Önemli olan farklı fikirlerden en doğrusunu çıkarmaktır” ifadesini kullandı.
 
VERİMLİ ELEMAN YETİŞTİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Ülker, eğitime önem verdiklerini vurgulayarak “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak eğitim çalışmalarında kamu ve yerel kuruluşlarla sıkı bir çalışma içersine gireceğiz. Biz başlangıcı yaptık. Sanayiye daha verimli eleman yetiştirmek için çalışmalar yapıyoruz. Daha iyisinin olması için çalışıyoruz. Okullarda makine atölyelerini gezdiğimiz zaman çok iyi olmalarına rağmen sıkıntıları olduklarını gözlemliyoruz. Öğrencilerin stajlarını daha bilinçli yapma ve sanayicinin de bilinçli olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi. Ziyarette Kaymakam Metin Kubilay, odayı gezerken, ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva kendisine oda bünyesindeki birimler hakkında bilgiler aktardı.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10