Daha kaliteli “eğitim” için toplanacaklar

İlçemizde eğitim konusunda yaşanan sıkıntıların belirlenmesi ve eğitimin daha kaliteli bir şekilde sağlanması amacıyla geçen yıl oluşturulan Çerkezköy 3 Nolu Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu,

Çerkezköy 9.09.2013 19:58:00 0
Daha kaliteli “eğitim” için toplanacaklar
 Çerkezköy Haber - İlki 12 Eylül 2012 tarihinde gerçekleştirilen Çerkezköy 3 Nolu Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu Toplantısı’nın bu yılki ilk toplantısı yarın saat 14.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi’nde düzenlenecek.
 
DANIŞMA KURULU ÜYELERİ TANITILACAK
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak olan Çerkezköy 3 Nolu Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu Toplantısı’nda, Danışma Kurulu üyelerinin tanıtımının ardından danışma kurulu ve danışma kurulunun çalışma alanları hakkında bilgilendirmede bulunulacak. Katılımcıların görüşülmesini istediği konuların da gündeme eklenmesi ile devam edecek olan toplantıda, örgün ve yaygın eğitimi bölgenin istek ve ihtiyaçlarına, istihdam durumuna ve özelliklerine göre ilgili kurumlarla iş birliği yaparak yönlendirilmesi, planlanması ve yürütülmesine ilişkin gündem maddesi görüşülecek.
 
İŞTE TOPLANTIDA GÖRÜŞÜLECEK KONULAR
Çerkezköy 3 Nolu Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu Toplantısı’nda görüşülecek diğer gündem maddeleri ise şunlar: “Eğitim ve öğretimin kesintisiz ve eksiksiz yürütülmesi için gerekli önlemlerin alınması. Bölgedeki eğitim kurumları arasında gerekli işbirliği ve koordinasyonun gerçekleştirilmesi. Eğitim Bölgesinde yükseköğretim kurumları ile işbirliği yapılacak konuların belirlenmesi. Eğitim Bölgesi içinde eğitim kurumları arasında danışma ve rekabet sağlama suretiyle eğitimde kalitenin yükseltilmesi için yapılacak çalışmaların belirlenmesi. Eğitim Kurumları dışında bölgenin eğitime ayrılacak tüm potansiyel kaynaklarının seferber edilmesi. Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği sağlanarak öğrencilerin sağlık konusunda bilinçlendirilmesini sağlamak. Oluşturulacak proje ekipleri ve komisyonların kurulması. Eğitim ortamlarında şiddetin önlenmesi ve azaltılması, çocuk ve gençlerin risk faktörlerinden korunması için yapılacak çalışmaların görüşülmesi.” Toplantı dilek ve temennilerin paylaşılmasının ardından sona erecek.  
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10