Öztrak’tan HABER’e ziyaret

CHP Tekirdağ büyükşehir belediye başkan aday adayı Haluk Öztrak Çerkezköy Haber Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette büyük şehir konusunda Gazeteci Şaban Kardeş’in sorularını yanıtlayan Haluk Ã?

Çerkezköy 10.09.2013 21:39:00 0
Öztrak’tan HABER’e ziyaret
 Çerkezköy Haber – Çerkezköy Haber Gazetesi’ni ziyaret eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Haluk Öztrak, Büyük şehir konusunda açıklamalarda bulundu.
 
BELEDİYECİLİĞİ BİLEN KİŞİLER
Haluk Öztrak, dün saat 18.00 da Çerkezköy Haber Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarete Çerkezköy Beledi başkan aday adayları Metin Dönmez ve Vahap Akay da katıldı. CHP heyetini Gazeteci Şaban Kardeş karşıladı.  Çerkezköy ve Büyükşehir konusunda Şaban Kardeş’in sorularını yanıtlayan Öztrak, büyükşehir belediye başkan aday adaylığı için Şerafettin Terzi, Kadir Albayrak, Adem Dalgıç ve kendisinin adaylıklarını açıkladıklarını belirterek, “Aday adayı arkadaşlarımızın hepsi bürokrasinin içerisinde olan kişiler. Şerafettin Bey belediye meclis üyeliği yapmış bir arkadaşımız. Adem Dalgıç başkan olması sebebiyle belediyeciliği çok iyi bilen birisi. Kadir Albayrak ise her zaman olayları iyi inceleyen, istatistikî değerlere göre hareket eden bir arkadaşımız. Ben ise hukukçu olmam nedeni ile belediyecilikten uzak kalmadığımı belirtmeliyim”. diye konuştu.
 
SORUNLARI BİRLİKTE AŞACAĞIZ
Büyükşehir yasasının apar topar kabul edilmesi nedeniyle beraberinde yanlışları da getirdiğini söyleyen Öztrak, “Yeniden imar edilmesi gereken bir imar yasası ile başlamak zorunda kaldık. Ben yaptım oldu mantığı ile yapılan hataları düzeltmek için yola çıktık.  Gerek sosyal demokrat anlayışımız, gerekse belediyecilik anlayışımız nedeni ile idare edebilmeyi öğrendik.  Büyükşehir yasası şehirlerde yerel diktatör yaratmaya uygun bir yapıya sahip. Biz inşallah bunları hep birlikte aşacağız. Öncelikle yerel bakmamız gerekiyor. Tekirdağ Türkiye’nin her yerinden göç aldığı için bu sorunları kendi içinde aşabileceğine inanıyorum. Ama bunu doğu illeri için söylemek imkânsız” dedi. 
 
YİRMİ ÜÇ YIL EVVEL BAŞLADIM
Gazeteci Şaban Kardeş’in; “Büyükşehir bağlamında, Tekirdağ’ın öncelikli sorunu olarak neyi görüyorsunuz. Çerkezköy’de isminizin verildiği bir cadde var, ayrıca kardeşinizle birlikte aynı partide görev yapacak olmayı nasıl değerlendiriyorsunu? sorusuna cevap veren Öztrak, “Bunun birçok örneği olduğunu söyleyebiliriz. Mesela Sefa Sirmen ve Özalları gösterebiliriz. Şayet insanlar akrabalığa dayalı siyaset yapmış olsalardı çok farklı olurduk. Ailemiz sekiz parlamenter çıkarmıştı. Siyaset bir yarıştır. Siyasete yirmi üç yıl evvel başlamamış olsaydım bu bizim için bir engel olurdu. Aynı başarıyı sağlamak için çalışacağım” dedi.
 
ÇERKEZKÖY HIZLI BÜYÜYOR
Çerkezköy’deki Öztrak Caddesi’ne aile adının verilmesi konusuna da değinen Öztrak, “O gün Çerkezköy’de idim. Hikmet abi caddeye babamdan dolayı değil dedem nedeni ile Öztrak isminin verildiğini söylemişti.  Babamın bakanlığı döneminde Çerkezköy’e gelmiştim. Bakan o gün, Çerkezköy’ün nüfusunun dört bin olduğunu söylemişti. Aynı bakan gelecek zaman içerisinde nüfusun yüz bini bulacağını da sözlerine eklemişti. Tabi bugün söylenilenlerin ne kadar doğru tespitler olduğunu gördük. Bu hızlı büyüme sürecinde çarpık kentleşme olduğu söylenemez.  Eksikleri var mı, tabii ki vardır. Daha önce büyükşehir kurulmuş olsaydı yapılmayanları sıralayıp, yapılacakları listeleme imkânımız olurdu. Yine de bundan sonraki çalışmalarımızda eksiklikleri tespit ederek ilçe ve büyükşehir bazında karşınıza çıkacağız.” ifadelerine yer verdi.
 
SOSYAL ÇARPIKLIK MEVCUT
Sosyal boyutta çarpıklıklar olduğuna dikkat çeken Öztrak “Çerkezköy’de sosyal yönden çarpıklıklar göze çarpıyor.  Çorlu’da havaalanı olmasına rağmen Çorlu bağlantılı ulaşım yönünden büyük oranda eksiklikler söz konusu. Büyükşehir kurulunca havalimanından bütün ilçelerimize ulaşım çok daha ucuz şekilde kurulacaktır. Büyükşehrin hizmet açısından elbette güzel tarafları da var. Çerkezköy’deki sorunlar ile Batıdaki bir ilçenin sorunları mukayese edilemez bile. Yalnızca Büyükşehir belediyemizin değil hepimizin başlatacağı bir süreç mevcut. Arkadaşlarım adına da aynı şeyi söyleyebilirim. Çerkezköy’ü akıcı ve yapıcı bir anlayış içerisinde görüyorum.  Aday adaylarını bir arada görmek beni çok sevindirdi.” diye konuştu.
 
KAZANAN HALKIMIZ OLMALI
Gazeteci Şaban Kardeş de, kim kazanırsa kazansın sonuçta kazananın Çerkezköy halkı olması dileklerinde bulunarak “Sadece kâğıt üzerinde kazanmış olmanın bir manası olmayacağını belirtmek istiyorum. Tarihte Trakya’nın ülkemize katkıları sayılmayacak derecede çoktur. Bürokrasi ve basınımızla birlkikete güzellikleri hep birlikte yaşamayı diliyorum” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10