Artık TSD’nin şubesiyiz

Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği’nin kapandığını söyleyen dernek başkanı Ali Karaca, “Bundan sonra faaliyetlerimize Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi olarak devam edeceğiz” dedi.

Kapaklı 11.09.2013 20:48:00 0
Artık TSD’nin şubesiyiz
 RESMİ ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Ali Karaca, 1 Ağustos itibari ile faaliyete geçen Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi’nin resmi çalışmalarına başladığını belirterek, şubenin kurucu başkanlığını kendisinin üstlendiğini ifade etti. Karaca “Çiçeği burnunda şubemizin başkan yardımcılığı görevini Ali Kör, Yönetim Kurulu üyeliklerini ise Selma Polat, Çetin Koca ve Mustafa Keskin üstlendi. Yaklaşık 6 ay sonra olağan kongremizi yaparak yeni yönetimi belirleyeceğiz. O zamana dek engelli arkadaşlarımıza hizmet yolunda herhangi bir aksaklığa mahal vermemek için kurucu yönetim olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. 
 
YENİ BİNAMIZIN AÇILIŞINI YAPMAK İSTİYORUZ
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiğini belirten Ali Karaca, kendisinden yeni bir şube binası için söz aldığını belirtti. Önümüzdeki günlerde dernek olarak yapacakları ziyarette resmi yazıları ile şube binası talebinde bulunacaklarını söyleyen Ali Karaca, “Kapaklı’da 80’e yakın dernek var. Fakat kamu yararına faaliyet gösteren tek dernek biziz. İnşallah Belediyemizin de katkılarıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde yeni şube binamızın açılışını yapabiliriz” diye konuştu. 
 
ORTAK PROJELER YÜRÜTECEĞİZ
Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi olarak sosyal projelere de imza atmak istediklerini dile getiren Karaca, Halk Eğitimi Merkezi ve İş-Kur ile birlikte engellilere hitap edecek ortak çalışmalar gerçekleştireceklerini kaydetti. Sportif faaliyetlerde de bulunmak istediklerini söyleyen Karaca, “Özellikle tekerlekli sandalyeli engelli kardeşlerimiz için en ideal sporun okçuluk olduğunu öğrendik. Tekirdağ’da okçuluk eğitmeni bir arkadaşımızla ve milli okçu Burcu Dağ ile görüştük. Kendilerinden bu yönde yapacağımız bir çalışma için destek sözü aldık” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10