42. Başkanlar Konseyi Tekirdağ'da yapılacak

Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun 42.Başkanlar Konseyi toplantısı, Tekirdağ'da Trakya Gazeteciler Birliği Başkanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleşecek. Önceki gün Trakya Gazeteciler Birliği BaşkanÄ

Tekirdağ 18.09.2013 21:44:00 0
42. Başkanlar Konseyi Tekirdağ
 3 GÜN SÜRECEK
Naci Akyazı başkanlığında gerçekleştirililen ve yönetim kurulu üyeleri Özkan Dikmen, Nijat Ayvaz, Şaban Kardeş, Rıza Erenler, Kamil Bağtuğhan, Gülgün Keçeci, Necmi Işıksal ve Fatih Erge’nin katıldığı toplantı 3 buçuk saat sürdü. Toplantıda konuşan Trakya Gazeteciler Birliği Başkanı Naci Akyazı, 27-29 Eylül tarihleri arasında Ramada Otel'de düzenlenecek Başkanlar Konseyi toplantısına, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel ve Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Genel Başkanı Yılmaz Karaca’nın da katılacağını belirtti.

EV SAHİPLİĞİ YAPMANIN HEYECANINI YAŞIYORUZ
Yerel basının sorunlarının tartışılacağı toplantıda ayrıca, İsmail Sivri Gazetecilik Ödüllerinin de sahiplerini bulacağını ifade eden Akyazı, “Onur Ödülü'ne layık görülen Hürriyet Yazarı Yalçın Bayer'e ödülü, düzenlenecek törenle verilecek” dedi. Toplantının amacının, ülkenin çeşitli bölgelerinden gelecek basın dernek ve cemiyet başkanlarının, yöreyi yakından tanıması ve sektör temsilcilerinin karşılıklı dayanışmalarını arttırmak olduğunu ifade eden Akyazı, Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun 42. Başkanlar Konseyi toplantısına ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

SON TOPLANTI BURSA’DA YAPILMIŞTI
Trakya Gazeteciler Birliği Başkanı Naci Akyazı, toplantıya Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya ile Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın da davet edildiğini ve programa katılmalarının beklendiği ifade edildi. TGF'nin son toplantısı olan 41. Başkanlar Konseyi, Bursa'da yapılmıştı.

PROGRAM BELİRLENDİ
42. Başkanlar Konseyi Programının ilk gününde saat 15.00’da Türkiye Gazeteciler Fedarasyonu Yönetim Kurulu Tekirdağ Belediyesi’ni, saat 16.30’da da Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’yı ziyaret edecek. Akşam düzenlenecek yemekte Tekirdağ Gazeteciler Birliği Derneği Yönetim Kuruluna ve Gazeteciler Nazif Karaçam ve Hayrettin Nalbantoğlu’na Federasyon tarafından plaket takdim edilecek.

GEZİLER DÜZENLENECEK
28 Eylül Cumartesi günü de saat 09.00’da Ramada Balo Salonu’nda Tekirdağ Milletvekilleri, Vali ve Belediye Başkanının katılımıyla protokol töreni düzenlenecek. Başkanlar Konseyi Toplantısı protokol töreninin ardından saat 10.45’te başlayacak. Çorlu Basın mensupları tarafından verilecek öğle yemeğinin ardından katılımcılar için fabrika inceleme gezisi düzenlenecek. Toplantının ikinci gün programı Marmara Ereğilisi Bazilikası ve Tekirdağ Arkeoloji Müzesi, Rakoczy Müzesi gezileri ile sona erecek. 29 Eylül Pazar günü ise katılımcılar kahvaltının ardından Barbaros’tan tekne ile Hoşköy’e geçecek olan katılımcılar saat 12.00’da da Trakya Şarap Yolu Projesi tanıtımı kapsamında Hoşköy’de Melen Şarapçılığı ziyaret edecek.  Mürefte Şarap Müzesi’ni ziyaret edecek olan katılımcılar Şarköy’de de çeşitli incelemelerde bulunacak.

Haber / Cem BÜLBÜL

0282 726 91 91
0282 747 65 10