Gaziler Günü törenle kutlandı

Atatürk’e, 'Mareşallik' rütbesi ve 'Gazilik' ünvanının verilişinin yıldönümü münasebetiyle kutlanan Gaziler günü, Tekirdağ’da Valilik önünde düzenlenen resmi törenle kutlandı.

Tekirdağ 19.09.2013 21:46:00 0
Gaziler Günü törenle kutlandı
 ÇELENK SUNULDU
Törene; Vali Ali Yerlikaya, Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek, Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Süleymanpaşa Merkez İlçe Kaymakam Kamil Kıcıroğlu, askeri ve mülki erkan, STK başkan ve temsilcileri, gaziler, şehit yakınları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na; Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının çelenklerinin konmasıyla başlayan program,  Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşının okunması ile devam etti.  Günün anlam ve önemini ifade eden konuşmayı ise Öğretmen Mediha Mehmet Tetikol Ortaokulu Türkçe öğretmeni Yeter Sağlam yaptı. 
 
ŞİİRLER İLE SONA ERDİ
Öğretmen Sağlam “Bu gün, ülkemizin yanı sıra, Kore Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin varoluş mücadelesinde ve iç güvenlik harekatı sonucunda kazanılan "gazi"lerimizi, onurlandırdığımız gündür.Başta, kendisine Millet Meclisimiz tarafından Mareşallik ünvanı ve Gazilik rütbesi verilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile  toprağa düşen  tüm şehitlerimizin ve  ebediyete intikal eden Gazilerimizin,  manevi huzurunda saygı ile eğilir, kahraman gazilerimize sevgi ve şükranlarımızı sunarız” dedi. Kutlama programı, öğrenciler tarafından okunan şiirler ile sona erdi. Törenin ardından Vali Yerlikaya, törene katılan Gaziler ve Şehit Ailelerinin "Gaziler Günü"nü kutladı.
 
Haber / Sevay KARDEŞ
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10