Gaziler ve şehitler yad edildi

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Çerkezköy Osmanlı Camiinde şehit ve Gazilerimize izafeten mevlidi şerif okutuldu. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği tarafından okutulan mevlidi şer

Çerkezköy 19.09.2013 21:59:00 0
Gaziler ve şehitler yad edildi
 Çerkezköy Haber - Gazi ve şehitlerimiz, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Osmanlı camiinde okutulan mevlidi şerifle yâd edildi.
 
KURAN OKUNUP, DUA EDİLDİ
19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen resmi tören sonrası Osmanlı Camii’nde Mevlidi Şerif okutuldu. Dün öğle namazı öncesinde Türkiye Muharip Gaziler Çerkezköy Temsilciliği tarafından okutulan Mevlidi Şerif sonrasında Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna,  konusu şehitlik ve gazilik olan bir vaaz verdi.  Vaazında şehit ve gaziliğin en büyük makamlar olduğuna işaret eden Tuna, “Şehitlerimiz ve gazilerimiz için Peygamber Efendimizin birçok hadisi mevcuttur. Bir hadisinde ‘Şehitlere öldü demeyin. Onlar ölmüş görünseler de, aslında Allah katında yaşıyorlardırlar.’ Bizler her ne kadar da onların ölüm nedeni ile aramızdan ayrıldıklarını görsek de, Peygamber Efendimiz onların bizler gibi yaşadıklarını buyurmaktadır” dedi.
 
 
 
GAZİLİK ŞEHİTLİĞE EŞTİR
Gaziliğin de şehitlik kadar büyük mertebe olduğunu vurgu yapan Tuna “Şehitlikle gazilik arasında fazla bir fark bulunmamaktadır. Hem gazilerimiz hem de şehitlerimizin amacı aynıydı. Bu nedenle birini diğerinden ayırmak doğru değildir. Gazilik konusunda da Peygamber Efendimiz şöyle buyurmaktadır. ‘Gaziler kıyamet gününde yaralarıyla Allah’ın huzuruna gelirler. Kanlarının rengi kırmızı olsa da kokusu mis kokusudur’.  Tarihimizde birçok savaş olmuştur. Bu savaşlarda binlerce insanımız şehit olmuş, bir o kadarı da gazilik unvanına erişmiştir. Bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum. Yerleri nur makamları cennet olsun. Yaşayan Gazilerimize de şükranlarımızı sunuyor Allah’tan uzun ömürler diliyorum” dedi.
 
Haber / Sevay KARDEŞ
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10