Sizlere minnettarız

19 Eylül Gaziler Gününde, Vali Ali Yerlikaya, eşi Hatice Nur Yerlikaya ile birlikte Şehit aileleri ve Gaziler onuruna yemek verdi.

Tekirdağ 20.09.2013 22:08:00 0
Sizlere minnettarız
 YEMEKTE BİR ARAYA GELDİLER
Erdoğan Orhan Kongre Merkezi’nde düzenlenen yemeğe; Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve eşi Hatice Nur Yerlikaya, Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek ve eşi Düriye Erkek, Belediye Başkanı Adem Dalgıç ve eşi Münevver Dalgıç, il protokolü ve eşleri, şehit yakınları ile gaziler aileleri birlikte katıldı. Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, yemekte yaptığı konuşmada “19 Eylül 1921’de Atatürk’e Mareşallik rütbesi ile Gazi ünvanının verilmesi nedeni ile 92 yıldır kutladığımız Gaziler Günü’nde; Bugün, Kore’de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve iç güvenliğimizin sağlanmasında, Gazilik ünvanı almış olan sizlerle bir aradayız. Hepinize selamlarımı sunuyorum. Ebediyete intikal etmiş olanlara da rahmet diliyorum” dedi.
 
BARIŞ İÇİNDE YAŞIYORSAK ONLAR SAYESİNDEDİR
Cumhuriyetin kuruluşunda, 13 milyon olan nüfusun bugün, 76 milyona ulaştığını belirten Yerlikaya “Aziz milletimiz, üzerinde yaşadığımız vatanımızı o kadar çok seviyor ki; vatan sevgisini iman ile bir tutuyor. Şehitlik ve Gazilik adeta bu topraklar ile özdeşleşmiştir. Eğer şimdi huzur ve barış içerisinde yaşıyorsak, bu ismini bildiğimiz, bilmediğimiz Şehitlerimiz ve Gazilerimiz sayesindedir. Şehitlerimize ve Gazilerimize minnettarız! Tekirdağ’ımız da özellikle, Çanakkale Savaşlarında önemli bir vazifeyi yerine getirmiş, cephe gerisinde cepheye lojistik desteği sağlamıştır” dedi.
 
AYRIMCILIK YAPMADAN HERKESİ SEVİYORUZ
Kimseye ayrımcılık yapmadan herkesi sevdiklerini belirten Vali Yerlikaya “Allah birlik ve beraberliğimizi bozdurtmasın. Şehitlerimizin ailelerini ve gazilik mertebesine ulaşmış sizleri, bağrımıza basmak ve onlara sevgimizi sunmak için bir araya geldiğimiz bu günde, davetimize iştirak eden tüm şehit ailesi ve gazilerimize teşekkür ediyorum. Gaziler Günü vesilesi ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, onun silah arkadaşları ve bu uğurda bugüne kadar canını bu güzel ülke için feda eden aziz şehitlerimizi, rahmetle anıyorum. Şimdi aramızda bulunan gazilerimizi ve ülkemizin muhtelif yerlerinde yaşayan diğer Gazi kardeşlerimizi de şehrin Valisi olarak yürekten ve kalben kucaklıyorum” dedi.
 
KAPIYA KADAR UĞURLADI
Yemeğin ardından; Vali Yerlikaya ve eşi Hatice Nur Yerlikaya, Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek ve Belediye Başkanı Adem Dalgıç ve eşi Münevver Dalgıç ile birlikte misafirleri Kongre Merkezi'nin çıkış kapısında uğurladılar.
 
Haber / Reyhan YAVUZ
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10