Girişimciler, kendi işlerini kurmayı öğrendi

Çorlu Kent Konseyi’nin Eğitim Günleri projesi kapsamında düzenlenen “Girişimcilik, Kendi İşinizi Kurmak ve Yaşatmak” konulu eğitim semineri, Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezu

Çorlu 23.09.2013 20:22:00 0
Girişimciler, kendi işlerini kurmayı öğrendi
 BAŞARI KAÇINILMAZDIR
Çorlu Belediyesi hizmet binasında toplantı ve seminer salonunda üçüncüsü gerçekleştirilen eğitim programında Mesut Dönmez, slayt gösterisi eşliğinde girişimcilik ile ilgili teorik ve uygulamalı bilgiler verdi. Dönmez yaptığı sunumda;“Girişimcilik, ürünleri üreterek, ticaret yaparak hizmet sunmak, bunun neticesinde maddi manevi kazanç sağlamaktır. Daha net ifade etmek gerekirse, girişimcilik Reid Hoffman’ın dediği gibi, uçurumdan atladıktan sonra düşerken uçak yapmaktır. Bunun için araştırma, planlama ve en önemlisi risk alacak cesarete sahip olabilmek gerekir. Bir de girişimcilik konusunda kötü bir algımız var. ‘Bu iş tutmaz. Tutsaydı, büyük firmalar yapardı zihniyeti”nden kurtulmamız lazımdır. Girişimci olduğunuzda kendinizi sürekli geliştirmek zorundasınız. Kendinizi geliştirmezseniz, rekabet ortamında yok olmaya mahkumsunuz. Rekabet alanında başarılı olmak istiyorsanız, yenilikçi olun ve yeni teknolojilere uyun, finansal becerilerinizi geliştirin, fikri mülkiyet haklarını ihlal etmeyin, devlet desteklerinden yararlanın, yönetim becerilerinizi geliştirin ve yetenekli insanlarla çalışın, sorumluluklara özen gösterin, insan ilişkilerine önem vererek sürekli kendinizi geliştirin. Bu söylediklerimi yaparsanız, başarı kaçınılmazdır” dedi.
 
 83 KİŞİ KATILDI
83 kişinin katıldığı eğitim programının sonunda Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur, Mesut Dönmez’e plaket ve teşekkür belgesi verildi. Ayrıca eğitime katılan herkese katılım belgesi verildi. Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur, eğitim günlerine 5 Ekim’de Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Mine Engin Tekay’ın vereceği “İletişim Becerileri, Etkili Konuşma ve Güzel Türkçe” konulu seminer ile devam edileceğini belirtti.
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10