13 yaşında evlendirilen kız devlet korumasına alındı

Tekirdağ'da 13 yaşındaki H.C.'yi 'okutacağım' diye yanına alan İ.G., iddiaya göre küçük kızla 26 yaşındaki oğlu işsiz Ö.G.'ye imam nikahı kıydırdı.

Tekirdağ 24.09.2013 19:44:00 0
13 yaşında evlendirilen kız devlet korumasına alındı
 ZORLA EVLENDİRDİLER
Annesi S.C. ve babası R.C. ayrı yaşadığı için İstanbul Gaziosmanpaşa'daki bir akrabalarının yanında kalan H.C.'den haberdar olan ve kızın ailesini tanıyan İ.G., iddiaya göre “H.C. ortada kalmasın. Ben ona hem bakar, hem de okuturum. Büyüyünce de oğlumla evlendiririm” dedi. İ.G. kızın babası R.C. ile görüştü. Daha sonra da izin alarak H.C.'yi yanına aldı. 6'ncı sınıf öğrencisi olan H.C. Tekirdağ'daki bir okula yazdırıldı. İ.G., 2 ay önce oğlu Ö.G. ile H.C.'ye imam nikahı kıydırarak düğün yaptı. Düğün sonrası H.C.'nin sürekli ağladığını gören komşuları durumdan şüphelenerek polise haber verdi. H.C. gelen polis ekiplerine psikolog eşliğinde alınan ifadesinde zorla evlendirildiğini söyledi. Bunun üzerine İ.G. ve oğlu Ö.G. gözaltına alındı. Kızın anne ve babası da ifadesi alınmak üzere polis merkezine çağırıldı. Muayenesi yapılan H.C.'nin ise kızlık zarının yırtıldığı belirlendi.

DEVLET KORUMASINA ALINDI
Polisteki ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilen İ.G. ile kızın anne ve babası denetimli serbestlik kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Ö.G. ise 'Çocuğa cinsel istismar' suçundan tutuklanarak Tekirdağ T Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu. H.C., devlet korumasına alınarak Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Kız Yetiştirme Yurdu'na yerleştirildi.

Haber / Türker ÖZKAN

0282 726 91 91
0282 747 65 10