Türk Telekom’dan ÇOSB’ye fiber destek

Türk Telekom, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ile imzaladığı protokol ile bölgeye teknoloji desteği verecek. ÇOSB’deki işletmeler Türk Telekom’un hızlı ve gelişmiş geniş bant hizmetlerinden ya

Çerkezköy 24.09.2013 20:25:00 0
Türk Telekom’dan ÇOSB’ye fiber destek
 Çerkezköy Haber - Türk Telekom ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.
 
PROTOKOL İMZALANDI
Dün saat 11.00’da ÇOSB’de düzenlenen imza törenine ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyeleri, Türk Telekom Kurumsal Müşteri Başkanı Mehmet Ali Akarca, Türk Telekom Tekirdağ İl Müdürü Dilek Çetintaş ve Türk Telekom yöneticileri katıldı.
 
AMACIMIZ REKABET GÜCÜNÜ EN YÜKSEK SEVİYEYE ÇIKARMAK
İşbirliği protokolü kapsamında Türk Telekom, bölgedeki işletmelere iletişimde hız ve verim katarak, gelişmiş ses ve geniş bant hizmetleri ile zorlu Pazar koşullarında daha güçlü hale gelmelerine destek olacak. Fiber optik altyapı üzerinden sunulacak katma değer hizmetler, bölgedeki sanayicilerin sağlıklı, kesintisiz ve sürekli hizmet almasını sağlayacak. İmza töreninde konuşan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, Türkiye’nin öncü, örnek ve çevreci bir OSB’si olduklarını ifade ederek “Aynı zamanda ihracat ve istihdam üssüyüz. Türkiye’nin en büyük ilk 3 OSB’si içerisindeyiz. ÇOSB yönetimi olarak amacımız katılımcılarımızın yüksek teknolojili, katma değeri yüksek üretimle sürdürülebilir rekabet güçlerini en yüksek seviyeye çıkarmaktır” dedi.
 
ALTYAPIYI KISA SÜREDE GERÇEKLEŞTİRDİK
Günümüzün en son teknolojileri ile altyapılarını yenileyerek firmaları küresel rekabette, ihracatta daha iddialı kılmayı hedeflediklerini belirten Sarıoğlu “”Bu hedefler doğrultusunda ÇOSB olarak açılışını yaptığımız bu fiber optik altyapıyı kısa sürede planlayıp gerçekleştirdik. ÇOSB katılımcısı firmalar, fiber optik altyapı ile üretim ve hizmet kalitelerini yükseltecekler, gelişmiş ses ve geniş bant çözümlerle hız kazanarak verimliliklerini artıracaklar” diye konuştu. ÇOSB’den istanbul Sanayi Odası’nın “En büyük 500 Şirket Araştırması-2012” listesinde 13, “İkinci En Büyük 500 şirket araştırması-2012” listesine de 19 firma girdiğini ifade eden Sarıoğlu “Önümüzdeki yıllarda yeni yatırımlarımızla sanayinin süreç ligine daha çok temsilci vereceğiz. Faaliyetteki 228 firma ve 60 bin kişilik istihdamla Türkiye’nin en gözde OSB’si olan Çerkezköy OSB yönetimi olarak Türk Telekomla yaptığımız işbirliğiyle katılımcılarımıza en iyi hizmeti sunmaktan mutluyuz” dedi.
 
HIZ 30 KAT ARTACAK
ÇOSB’ye gelen her yeni insanın kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Sarıoğlu “Bölgemizi fiber optik kablo ile donatarak telefon ve internetin mevcut hızını 30 kat üstüne çıkaracağız. Amacımız kesintisiz hizmet sunmak. Doğru tercihi yaptığımıza inanıyorum” diye konuştu. Türk Telekom Kurumsal Müşteri Başkanı Mehmet Ali Akarca da Türk Telekom’un müşterileri için dünya standartlarında, modern, kaliteli iletişim hizmetleri sunmayı hedeflediğini kaydetti. Sanayicilerin global pazardaki rekabet gücünü artırmak, ülkemiz ekonomisine yatırım ve istihdam anlamında daha verimli katkı sağlayabilmelerine destek olmak için organize sanayi bölgelerine önem verdiklerini ifade eden Akarca “Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarına fiber altyapımız, gelişmiş ses ve geniş bant çözümlerimiz ile hız ve verim kazandırmayı, böylece rekabet güçlerini daha da yükseltmelerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz” ifadesini kullandı.
 
2 BİN 700 KİLOMETRE FİBER HAT
Türk Telekom’un geçtiğimiz yıl 2.4 milyar dolar yatırım yaptığını ifade eden Akarca “2023 için iddialı hedeflerimiz var. Bu hedefleri gerçekleştirmek için teknolojik olarak kendimizi geliştirmeliyiz” dedi. Ülke genelinde 170 bin kilometre fiber çekildiğini ifade eden Türk Telekom Tekirdağ İl Müdürü Dilek Çetintaş da “Tekirdağ’da 2 bin 700 kilometre fiber optik altyapımız var. Çorlu’da müşterilerimizin yüzde 40’ı fiberleşti” dedi. Konuşmaların ardından Türk Telekom Kurumsal Müşteri Başkanı Mehmet Ali Akarca ve ÇOSB Yönetim Kuruulu Başkanı Ömer Sarıoğlu tarafından protokol imzalandı.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10