En büyük sorun Hükümet Konağı

Önceki gün Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulunan MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, dün saat 10.00’da da MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel ile

Çerkezköy 24.09.2013 20:32:00 0
En büyük sorun Hükümet Konağı
  “BU BİNADAN ÇIKILMASI GEREKİYOR”
Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, ziyarette yaptığı konuşmada Çerkezköy’ün en önemli sorununun hükümet konağı binası olduğunu ifade ederek “Geçtiğimiz yıl TBMM’de bütçe görüşmelerinde bu sıkıntı ile İç İşleri Bakanlığına yazı yazdık. Hükümet konağının yapılması konusunda Çorlu’yu kabul ettirdik, ancak Çerkezköy’ü kabul etmediler. Bu yıl bununla ilgili çalışmalar yaptıracağız. Gerçekten bu bina Çerkezköy’e yakışmıyor. 3-4 yılda bir bu binayı sel basıyor. Bu binadan çıkılması gerekiyor” dedi.
 
50 YIL SONRASI İÇİN PLANLANMALI
Belen, Hükümet konağı binası Çerkezköy’e kazandırıldığı zaman gelecek yıllarda rahat edileceğini belirterek “Bu binanın 50 yıl sonrası için planlanması gerekiyor. Çünkü İstanbul’da bulunan Sanayi’nin büyük bir kısmı Çerkezköy’e gelecektir. İstanbul’dan taşınacak sanayinin Anadolu’da gideceği yer yoktur. O yüzden sanayinin 15 yıl içinde en az üç milyonu Trakya’ya göç edecektir. Bu nüfusun çoğunlusu ise Trakya’da Çorlu, Çerkezköy ve Ergene’ye gelecektir. Çerkezköy’ün nüfusu sanayi ile birlikte 500 bine tekabül edecektir. Hükümet konağının da nüfus artışına göre yapılması gerekiyor” diye konuştu.
 
“BUNLARA MÜSAADE ETMEYİNİZ”
Tekirdağ’ın yıllık ortalama 30 bin nüfus aldığını kaydeden Belen “Eskiden Kızılpınar ve Veliköy köydü. Sanayinin yoğun olmasından dolayı göç eden vatandaşlarımız buralarda oturuyorlar. Bu iki beldemiz Anadolu’nun birçok ilçesinden büyük bir hale geldi. Van depreminin ardından Kızılpınar ve Karaağaç inanılmaz göç aldı. Tekirdağ’ın Büyükşehir olması ile birlikte çarpık kentleşmenin ve çağ dışı şehirleşmenin de önüne geçilmesi gerekiyor. Bu konuda mahalli idarelere ve sizlere büyük görevler düşüyor. Bazı Belediye Başkanları ve ilçe Başkanları oy almak için bazı şeylere göz yumarlar, ama siz mülki amirlerin bunlara müsaade etmemesi gerekiyor. Yasak yerlere konut yapılmaması için çalışmalar yapılmalıdır” dedi.
 
“BUNUNLA İLGİLİ ÖN ÇALIŞMALAR YAPILIYOR”
Göreve geldiğinden beri, Hükümet Konağı eksikliğini hissettiğini ifade eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da “Valimiz Ali Yerlikaya ile yaptığımız görüşmelerde kendisinin de isteği bu yönde oldu. İnşallah hep beraber Çerkezköy’e geleceğe yönelik bir bina kazandıracağız. Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunabilecek, kurumların bir arada toplanacağı daha iyi şartlarda hizmet sunacağı binanın eksikliğini hissediyoruz. Bununla ilgili ön çalışmaları yapıyoruz” şeklinde konuştu.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10