İtfaiyecilik Teşkilatının kuruluş yıldönümü kutlandı

İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 299. yıl dönümü, Kapaklı İtfaiye Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenle kutlandı.

Kapaklı 25.09.2013 20:48:00 0
İtfaiyecilik Teşkilatının kuruluş yıldönümü kutlandı
 BELLİ BİR EĞİTİM GEREKTİRİYOR
Dün saat 08.30’da Kapaklı Belediyesi Meydanında Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından itfaiyeciler, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı ziyaret etti. İtfaiye çalışanlarının gününü kutlayan Mandalı, itfaiyeciliğin belli bir eğitimi gerektirdiğini belirten Başkan Mandalı, “Siz, üstlendiğiniz görev bakımından çalışma saatleri belli olmayan bir mesleği icra ediyorsunuz. Göreviniz can kurtarmaya dayalı bir meslek olması nedeni ile çok önemli” diye konuştu.
 
İŞİNİZİ SEVEREK YAPMALISINIZ
Mandalı, çalışmalar esnasında emniyet kurallarına azami derecede dikkat edilmesi gerektiğini belirterek “İşinizi severek yapmak durumundasınız.  İşiniz esnasında dikkat etmeniz gereken kuralları biliyorsunuz.  Bu kurallara dikkat ettiğiniz taktirde kendi can emniyetinizi sağladığınız gibi, sizin yardımınızı bekleyen insanların da hayatını kurtarmış olursunuz. Müdahale yapacağınız alanın elektriğini kesmeden çalışmalarınıza başlarsanız bir facianın yaşanmasına neden olursunuz. Bu nedenle işe başlamadan önce emniyet tedbirlerini mutlaka almak zorundasınız” dedi.
 
BİRÇOK OLUMSUZLUĞUN ÜSTESİNDEN GELECEKSİNİZ
Müdahalelerin hiyerarşi esası içerisinde olmasının işleri daha kolay hale getireceğini söyleyen Başkan İrfan Mandalı, “Profesyonelliğe giden yol, riayet edilmesi gereken hususlara uymakla gerçekleşebilir. Mesleğinizde karşılaşacağınız birçok sorun olacak. Bunların bir kısmı işinizle alakalı olurken, diğer bir kısmı da özel hayatınızla alakalı olacaktır. Sistemli bir hayat tarzı ile birçok olumsuzluğun üstesinden gelebileceğinizi belirtmek istiyorum. Yeni memur olmanız nedeni ile işinizde olduğu gibi özel hayatınızda da dikkat etmeniz gereken konuları asla ötelememelisiniz” dedi. Başkan Mandalı, mevzuatları bilmemenin kaprislere neden olacağını vurgulayarak “Mesleğinizin gereği birçok mevzuatı bilmek zorundasınız. Şayet mevzuatları bilmezseniz, yapamadığınız işleriniz nedeni ile kaprisler yaşamak zorunda kalırsınız. Oysaki bir itfaiyeci imar mevzuatı, muhasebe mevzuat, ihale mevzuatı ve yasal mevzuatları bilmek zorundadır. Mevzuatları bilmemek yanlış uygulamalara imza atmak demektir. Oysaki memur bir aylık ceza aldığında işini kaybetmek durumu ile karşı karşıya kalır” dedi. İtfaiye personelleri, Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu;’yu da makamında ziyaret etti.
 
Haber / Türker ÖZKAN
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10