1300 yıldır süren gelenek

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Ahilik Haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Çerkezköy 25.09.2013 20:51:00 0
1300 yıldır süren gelenek
 KILAVUZLUK EDİYOR
Türk halkının kişiliğini, mesleğini, becerilerini, mertlik ve cömertlik anlayışıyla bütünleştiren Ahilik kültürünün, yüzyıllar boyu milli birlik, toplumsal dirlik ve düzenin güç kaynağı olduğunu ifade eden Kozuva, “Ahilik, 13. Yüzyıldan bu yana varlığını sürdüren bir anlayış. Ahilik teşkilatı, insanımızın zanaat ve meslek alanında yetişmesini ve ahlaki yönden gelişmesini sağlamış döneminin mesleki kuruluşudur. Ahilik geleneğinin, toplumsal yaşamımıza sağladığı olumlu katkıların yanı sıra bugünkü karşılığı ile Ahilik, meslek etiği ve çalışma disiplininin oluşmasında etkili olmuştur. Ahilik kültürü, günümüzde esnaf ve zanaatkârlarımızın, ülkemizin hemen her bölgesinde kurdukları meslek örgütleriyle yaşatılarak ticari işletmelere ve mesleki örgütlere kılavuzluk etmeye devam etmektedir” dedi.
 
AHİLİK HAFTASINI KUTLADI
Kozuva, ekonominin işleyişine büyük katkılar sağlayan, sosyal yapımızın temelini oluşturan esnaf ve zanaatkârların Ahilik Haftası’nı kutlayarak tüm esnaf ve zanaatkârlara bol kazançlar getirmesini diledi.
 
Haber / Türker ÖZKAN
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10