SCADA Sistemi Projesi hayata geçiyor

Çorlu Belediyesi, su şebekesinde yaşanan su kayıplarını önlemek; etkin enerji yönetimi ve denetimini sağlamak adına SCADA Sistemi Projesi’nin hayata geçiriyor. Su terfi merkezlerinin Scada sistemine entegrasyon işl

Çorlu 26.09.2013 20:33:00 0
SCADA Sistemi Projesi hayata geçiyor
 TEK NOKTADAN İZLENEBİLECEK
Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, çalışmaları yerince inceledi. Çalışmaların sonlanmasıyla içme suyu şebekesinde nihai tüketiciye ulaşmadan yaşanan su kayıplarının minimize edileceğini ifade eden Sarıkurt, “SCADA sistemiyle tüm kuyu ve depolar tek bir noktadan izlenebilecek” dedi.
 
SU VE ENERJİ VERİMLİ KULLANILABİLECEK
Depoların doluluk oranının da sürekli gözlemleneceğini söyleyen Sarıkurt, kurudan çekilen suyun miktarının, ne kadarının depolara ulaştığının ve halka ne ölçüde, kaç birim basınç altında verildiğinin ölçülebileceğini söyledi. Kişilere bağlı kalınmadan en sağlıklı bilgiye anında ulaşılabileceğini belirten Sarıkurt, “Böylece su ve enerji verimli kullanılabilecek. İşletilen sistemle ilgili verilerin düzenli ve güvenilir bir şekilde tutulması, bilgi akışının sağlanması, alacağımız önlemler için de yol gösterici olacak” dedi.
 
500 BİN TL HİBE DESTEĞİ
Scada Sistemi Projesi için hibe desteği alabilmek amacıyla Çorlu Belediyesi tarafından Trakya Kalkınma Ajansı’na proje sunulduğunu ve ajans tarafından onaylanan projeye yaklaşık 500 bin TL hiğbe desteği sağlandığını anımsatan Sarıkurt, “Yeşiltepe Su Terfi Merkezi’nde yapılan entegre çalışmaları önümüzdeki günlerde Sağlık Mahallesi, Kıvanç, Parkiçi, Belediye Konutları, Emlak Konutları, Bahçelievler Yeni ve Eski Su Terfi Merkezleri’nde devam edecek olup şehir genelindeki tüm su terfi merkezlerinin SCADA Sistemi’ne entegrasyonu sağlanacak” dedi.
 
Haber / Türker ÖZKAN
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10