Biyolojik Arıtma Tesisi çalışmaları başlıyor

Tekirdağ’ın uzun yıllardan beri hayalini kurduğu biyolojik arıtma tesisinin yapımını da kapsayan projenin ilk etabı olan ‘Tekirdağ Merkez 1. Kısım Kanalizasyon ve Yağmursuyu inşaatı yapım çalı?

Tekirdağ 1.10.2013 21:38:00 0
Biyolojik Arıtma Tesisi çalışmaları başlıyor
 SÖZLEŞME İMZALANDI
28.09.2012 tarihinde Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı garantörlüğünde, Tekirdağ Belediye Başkanlığı ile İller Bankası A.Ş arasında Alt kredi anlaşması imzalandı. Alt kredi anlaşması sayesinde şehrin en acil ihtiyaçları olan kanalizasyon ve yağmursuyu şebekeleri ile Batı Atıksu Arıtma Tesisinin hayata geçirilebilmesi imkanı doğdu. 30 Temmuz’da Tekirdağ Merkez 1. Kısım Kanalizasyon ve Yağmursuyu inşaatı ihalesi yapıldı. 18 Eylül’de de Fetvacı Kardeşler İnş. Tic. Ve San. Ltd. Şti ile Tekirdağ Belediyesi arasında sözleşme imzalandı.
 
YER TESLİMİ YAPILDI
Önceki gün de Tekirdağ Merkez 1. Kısım Kanalizasyon ve Yağmursuyu İnşaatı İşyeri teslimi yapıldı. İller Bankası yetkilileri ile Kanalizasyon ve Yağmursuyu inşaatı işini yapacak olan Fetvacı Kardeşler Firması yetkilileri ile Belediye Başkan Yardımcısı Haldun Güler ve Belediye Su ve Kanalizasyon Müdür Vekili Fatih Başaran’dan oluşan heyet Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç’ı ziyaret ederek 1. Kısım kapsamında yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Başkan Dalgıç, “Tekirdağ uzun yıllardan bu yana biyolojik arıtma tesisi ve altyapı hamlesinin özlemini çekiyordu. Bu çalışmayı yapmak bize nasip oldu. Biyolojik arıtma tesisi projesinin ilk kısmı olan kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatı yapımına başlıyoruz. Tekirdağ’a şimdiden hayırlı olsun” dedi.
 
38 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA OLACAK
Tekirdağ 1. Kısım kanalizasyon ve yağmursuyu inşaatı ile ilgili bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Haldun Güler de, “Yapılacak olan çalışmalar kapsamında çapı Q200 ile Q800 arasında değişen toplam 212 kilometre uzunluğunda kanalizasyon şebeke hattı ile çapı Q300 ile Q1400 arasında değişen 38 kilometre uzunluğunda yağmur suyu şebeke hattı imalatı yapılacaktır” bilgisini verdi.
 
Haber / Reyhan YAVUZ
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10