Camilerimizi yaşatmak hepimizin görevi

Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Çerkezköy 2.10.2013 20:15:00 0
Camilerimizi yaşatmak hepimizin görevi
 CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASINI KUTLADI
Ziyarette konuşan Belindir sosyal belediyeciliğin temelinde insan merkezli bir yönetim anlayışının bulunduğunu ifade ederek, “Başta Veliköy beldemiz ve ilçemiz din görevlileri olmak üzere ülkemizde 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan cami ve din görevlileri haftasını kutluyorum” dedi. Camilerin insanları bir arada yaşatan ve her türlü ayrımcılığa karşı gelerek insanlığı tek çatı altında huzura ortak eden kutsal mabetler olduğunu vurgulayan Belindir “Kardeşlik ağları ile örülen, yardımlaşmanın manevi hazzı ile gökyüze yükselen camilerimiz hepimizin ortak değeridir. Camilerimizi yaşatmak, camilerimizi korumak, cemin ortak görevidir” dedi.
 
ÜÇÜNCÜ CAMİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Belediye olarak Veliköy’de bulunan her iki camiye de yardımlarda bulunduklarını ifade eden Belindir “Ayrıca Veliköy Belediyemize ait olan toplu konut alanı içerisindeki arazimizi de cami yapılması için tahsis ettik. Yunus Emre Camisi olarak yola başladığımız üçüncü camimizin dernek yönetimini oluşturduk ve faaliyetler olağanca hızıyla sürüyor. Derneğimiz ile istişare halindeyiz. Yunus Emre Camimiz şuan proje aşamasında. İlerleyen günlerde inşallah Veliköyümüzün üçüncü camisinin temelini el birliği ile hep birlikte atarız” diye konuştu.
 
MODERN BİR GÖRÜNTÜYE KAVUŞACAK
Hürriyet Meydanı projesi kapsamında Merkez Camisinde yaptıkları tadilat ve düzenlemelerde sona gelindiğini söyleyen Belindir “Modern Gasilhane ve morgu içerisinde barındıran yeni şadırvanımız kısa zaman içerisinde halkımıza hizmet vermeye başlayacak. Böylelikle Veliköy'e yakışır bir meydan oluşturmakla birlikte,  yapılacak olan tadilat ve peyzaj çalışmaları eşliğinde Merkez Camimizin modern bir görüntüye kavuşmasını sağlamış olacağız” dedi. Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna da ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Haber / Türker ÖZKAN
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10