Başkanlık yarışında ‘Ben de varım’

Kızılpınar Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Olağan Toplantısı dün saat 14.30’da Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında yapıldı.

Çerkezköy 2.10.2013 20:47:00 0
Başkanlık yarışında ‘Ben de varım’
 HER NİMETİN BİR KÜLFETİ VAR
Toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, çalışmalarla ilgili meclisi bilgilendirdi. Yağmurlardan ve kazılardan dolayı yolların yeniden bozulmaya başladığını ifade eden Korkmaz “Bozulan yolları hızlı bir şekilde yapmaya başlayacağız. Caddeleri tamamladıktan sonra ara sokaklarda çalışmalara başlayacağız. Çalışmalar dolayısıyla verdiğimiz rahatsızlık için halkımızdan özür diliyoruz. Ama her nimetin bir külfeti var” dedi.
 
ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Kızılpınar’da eğitim konusunda sıkıntının olmadığını söyleyen Korkmaz, “Sağlık konusunda da güçlendirme yapıldı” dedi. Siyasetle ilgili konuşan Başkan Korkmaz, yerel seçimlere aylar kala siyasette de suların ısındığını ifade ederek “Halkın içerisinde olan bir belediye başkanıyım. Çoktan beri vatandaşlarla, partimizle istişare yapıyorum. Aday adayı olmam konusunda halkın müthiş şekilde baskısı var” dedi. AK Parti’den Çerkezköy Belediye Başkanlığı için aday adaylığını da açıklayan Başkan Korkmaz “Dosyamı hazırladım. Yetişebilirsem bugün dosyamı ilçe teşkilatına teslim edeceğim. Bu gece saat 23.00'da hac yolculuğuna çıkıyorum. Yetiştiremezsem dosyamı kutsal topraklardan dönüşte teslim edeceğim” dedi.
 
HALK HİZMETÇİSİNİ ÇOK İYİ SEÇİYOR
Bunun bir yarış olduğunu kaydeden Korkmaz “Aynur Düzgünel, Habip Bilgin, Mehmet Danyeli ve Ali Ertem ile birlikte 4 aday adayı olacağız. Genel merkezimiz kimi uygun görürse görevi ona verecek. Bu görev kime verilirse verilsin partimizle birlikte yolumuza devam edeceğiz. Bizler bölücü değil, birleştirici olacağız” diye konuştu. Halkın kime oy vereceğini çok iyi bildiğini söyleyen Korkmaz “Halk hizmetçisini çok iyi seçiyor” dedi.
 
DUALARI BİLE YETER
Kızılpınar’da ilkokulu, Anadolu lisesi, Endüstri Meslek lisesi, 4 bin tonluk su deposu, 2 kapalı halı saha, bir halı saha, altyapı, yol, kanalizasyon, kültür merkezi gibi pekçok çalışma yaptıklarını söyleyen Korkmaz “Kültür merkezimize 115 öğrenci kayıt olmuş. Çocuklar artık sokaklarda gezmesin, kültür merkezine gitsin. Orada her şey var” dedi. “İl belediye başkanı bile bizim yaptığımız hizmetleri yapamadı” iddiasında bulunan Korkmaz “Kızılpınar’ı kent haline getirdik. Su deposu 7.5 milyon liralık bir projeydi, yarısını belediyemiz karşıladı. Endüstri meslek lisesini belediye yaptı. Velilerin, çocukların duası bile bize yeter” dedi.
 
KOMİSYON VE MECLİS REDDETTİ
Gece kutsal hac yolculuğuna çıkacağını ifade eden Korkmaz, herkesten helallik istedi. Korkmaz’ın konuşmasının ardından tek gündem maddesi görüşüldü. Satılmış Besdil ve Müzeyyen Besdil’in dilekçelerinde dile getirdikleri, 819 ada 1 nolu parsel ve 817 ada 2 nolu parselin içinde bulunan yolun kaldırılarak iki parselin tevhid yapılarak imar verilmesi talebi İmar Komisyonu tarafından oy birliği ile reddedilirken, komisyonun red yönündeki kararı meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddesinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10