Sahte para ve dolandırıcılığa dikkat

Kurban Bayramına sayılı günler kala, Saray İlçe Emniyet Müdürlüğü besicileri hayvan hırsızlıklarına karşı uyardı.

Saray 4.10.2013 00:38:00 0
Sahte para ve dolandırıcılığa dikkat
 TEDBİRLER ANLATILDI
Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte hayvan hırsızlıklarına karşı tedbirler artırılırken, Saray İlçe Emniyet Müdürlüğü, besicilere yönelik toplantı düzenleyerek, muhtemel hayvan hırsızlığı karşısında alınması gereken tedbirleri anlattı. İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapılan "Hayvan hırsızlığı ve sahte para olaylarına karşı alınacak tedbirler" konulu toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Tabak ve Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri Caner Çiçek ile TDP  Polis Memuru Bülent Sağdıç ve hayvan üretim sahipleri katıldı.

HIRSIZLIK OLAYLARININ ARTACAĞI BİR DÖNEM
Emniyet Müdürü Murat Ogan, hayvan hareketlerinin arttığını ifade ederek “Kurban Bayramı yaklaşıyor. Hayvan hareketliliğinin daha fazla olduğu bir zaman. Hırsızlık olaylarının artacağı bir dönem” dedi. Saray İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri Caner Çiçek hayvan hırsızlığına karşı besicilerin alması gereken tedbirlerle ilgili şunları söyledi: “Özellikle hayvanların sigortası yapılmalıdır. Hırsızlığın ardından çalan kişiler yakalansalar dahi çalınan hayvanlar kesimhanelere veya başkalarına satılmış olduğundan maddi zararın tazmininde sıkıntılar yaşanmaktadır. Mümkünse ikaz ve alarm sistemi kurulmalıdır. Ahır duvarları yüksek ve kilit sistemleri bulundurulmalı ve etrafı sağlam çitlerle çevrilmelidir. Ayrıca hayvanların muhafaza edildiği yerlerde yeterli aydınlatma sağlanmalı; giriş ve çıkışları kontrol altında tutmalıdır. Hayvan barınakları için özel güvenlik görevlisi ve bekçiler güvenilir kişilerden seçilmelidir” dedi.

SAHTE PARAYA KARŞIDA UYARDI
Yapılan bilgilendirmenin ardından Emniyet Müdürü Murat Ogan, besicilerin sorularını cevaplandırdı. Besicilere, meydana gelebilecek hırsızlık olaylarının ardından vakit geçirilmeden 155 Polis İmdat'ın aranmasını istedi. Kurbanlık satacak olan besicileri kalpazanlara karşı da uyaran ve hayvan satışını aceleye getirmemelerini isteyen Ogan, "Bayram üzeri sahte para olayı çok meydana geliyor. Özellikle dövizlere dikkat edin” diye konuştu.

Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10