Sağlık için yürüyecekler

Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürlüğü, Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla Tepe Piknik Alanı’nda yürüyüş düzenleyecek.

Çerkezköy 4.10.2013 01:46:00 0
Sağlık için yürüyecekler
YÜRÜYÜŞÜN İNSAN HAYATINDAKİ ÖNEMİ
İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından obezitenin ve buna bağlı hastalıkların önlenmesini sağlayan yürüyüşün insan hayatındaki önemine dikkat çekmek için yürüyüş organize edildi. İlçe Sağlık Müdürü Dr.Olcay Palak, yürüyüşün önemine dikkat çekti. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yetişkinler için haftanın 5 günü en az 30 dakika, orta şiddette fiziksel aktivite yapılmasının önerildiğini söyleyen Palak, “5-17 yaş grubu için ise kalp ve damar hastalıkları, diyabet, obezitenin önlenmesi, sağlıklı bir kas ve iskelet sistemi gelişimi, depresyon ve stresin azaltılmasında günde en az 60 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılması gerektiğini belirtmektedir” dedi.

FİZİKSEL AKTİVİTENİN YARARLARI
Palak, fiziksel aktivitenin yararları ile ilgili de konuşarak “Fiziksel aktivite, kalbi güçlendirir, tansiyonu düşürür, zayıflamaya yardımcı olur, özgüveni artırır, heyecanı ve stresi azaltır, fiziksel ve ruhsal bütünlüğe ulaşmada yardımcı olur ve seksüel yaşamı düzenler. Beynin daha iyi oksijenlenmesini sağlayarak zihinsel etkinlikleri yükseltir. Grup düşüncesi bireyler, arasındaki ilişkiler ve saygı kavramını geliştirir. Beyinden salgılanan hormonlar kaygı düzeyini düşürür, strese karşı direnci artırır” dedi. Palak, fiziksel aktivitenin depresyon ve anksiyete sorunları ile başa çıkmada da yardımcı olduğunu ifade etti.

8 EKİM’DE GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde de fiziksel aktivitenin çok önemli olduğunu vurgulayan Palak, “Fiziksel aktivite konusunda toplum bilinci oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek, yaşamın her alanında ve her yerde fiziksel aktiviteye katılımı artırmak amacıyla 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü olarak kutlanmaktadır” dedi. Tekirdağ için yürüyüş sloganının ‘yürüyoruz be ya’ olarak belirlendiğini ifade eden Palak, 8 Ekim Salı günü saat 18.00’da Tepe Emlak Konutları Piknik Alanına yapılacak olan yürüyüşe tüm Çerkezköylüleri davet etti.

Haber / Türker ÖZKAN

0282 726 91 91
0282 747 65 10