Müftü Tuna’dan Başsavcılık ve Emniyet’e ziyaret

Çerkezköy Müftülüğü’ne atanan Yusuf Tuna iade-i ziyaretlerini sürdürüyor. Müftü Tuna, önceki gün de Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz ve Çerkezköy İlçe Emniyet M?

Çerkezköy 4.10.2013 02:42:00 0
Müftü Tuna’dan Başsavcılık ve Emniyet’e ziyaret
 SEVİNÇ VE KEDERLERİN PAYLAŞILDIĞI MEKANLARDIR
İlk olarak Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcı Ali Ulvi Yılmaz’ı ziyaret eden Müftü Yusuf Tuna, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla gerçekleştirecekleri etkinlikler hakkında bilgi verdi. Tuna, camilerin Asrısaadet ve tabiin dönemlerinde hep merkezi yerlerde kurulduğunu ifade ederek “Hayatın içinde olan Camilerimiz, sadece ibadet alanları değildir. Camiler insanımızın tanışıp kaynaşması, sevinç ve kederlerini paylaştıkları mekânlardır. Gerek asrısaadet, gerekse tabiin dönemlerinde yapılmış olan camilere bakıldığında, bunların merkezi alanlarda kurulmuş olduklarını görüyoruz. Bundan da anlaşıldığı gibi camilerimiz hayatın içindedir” diye konuştu. 

ÇERKEZKÖY’ÜN BUNA İHTİYACI VARDI
Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz da ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İnşaatı devam eden Çerkezköy Adliye Sarayı hakkında bilgiler veren Yılmaz, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı da kutladı. Geçen yıl yaşanılan sel nedeni ile sıkıntılarla karşılaştıklarını anımsatan Yılmaz “Kısa zaman zarfında taşınacağımızı zannettiğim Çerkezköy Adliye Sarayı’nın inşaatı hızla devam ediyor. Çerkezköy’ün buna ihtiyacı vardı” diye konuştu. Yılmaz, Osman Aluç tarafından Cezaevinde mahkûmlara verilen dini bilgilerin hem cezaevi personeli, hem de mahkûmlar açısından oldukça yaralı olduğunu ifade ederek, İmam Hatip Osman Aluç’a bu hizmeti için teşekkür etti.

FAYDALI OLACAK
Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Başsavcılık ziyaretinin ardından Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak’ı ziyaret etti. Halka faydalı olacağına inandığı istişare kurulu ile ilgili bilgiler veren Tuna, Çerkezköy’den önce, görev yaptığı Edirne’de oluşturdukları istişare kurulunun çok faydalı olduğunu, aynı çalışmaları Çerkezköy’de de yapmak istediklerini belirtti. Bu konuda Emniyet’in de yardımına ihtiyaç duyacaklarını söyleyen Tuna “Çalışmalarımızda her kesimden görevlilerin yer almasını istiyoruz. Özellikle aile içinde mevcut gerginliklerin aza indirilmesi konusunda olumlu sonuçları olan istişare kuruluna desteklerinizi bekliyoruz.” dedi.  

OLUMLU DEĞİŞİKLİKLER YAPACAK
Ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getiren İlçe Emniyet Müdürü Kocabıçak, emniyet binasının taşınmış olması nedeni ile kendilerini ziyaret edemediğini belirterek, “İnsanımıza faydalı olabilecek her türlü çalışmanın içerisinde yer almaktan onur duyarız. Oluşturacağınız kurulun Çerkezköy’de birçok insanın hayatında olumlu değişiklikler oluşturacağına inanıyorum” dedi.

Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10