Kriz geçiren hasta, yürekleri ağızlara getirdi

Kapaklı Bahçelievler Mahallesi Mehmet Akif Caddesi üzerinde bulunan bir binanın 3. katında ablası ile birlikte yaşayan şizofreni hastası Yeter B. (28) önceki gün saat 13.00 sıralarında, cama çıkarak intihara te

Kapaklı 6.10.2013 20:20:00 0
Kriz geçiren hasta, yürekleri ağızlara getirdi
 ABLASIYLA TARTIŞTI, İNTİHARA TEŞEBBÜS ETTİ
İddiaya göre ablası ile tartıştıktan sonra kendisini odaya kilitleyen ve kapının arkasına odada bulunan eşyaları yığan Yeter B.’nin cama çıktığını gören çevredeki vatandaşlar durumu itfaiye, ambulans ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, kriz geçiren cama çıkan kadını  sakinleştirmekte güçlük çekti. Ekiplere, yanına yaklaşmamaları konusunda direnen Yeter B., itfaiye ekiplerinin merdiven ile yukarıya çıkmaya çalıştığını görünce, camı kırarak itfaiye ekiplerine cam parçalarını fırlattı. Kadını ikna edemeyen ekipler, Yeter B.’nin atlama ihtimaline karşılık şişme branda açtı.
 
TAZYİKLİ SU SIKTILAR
Eline aldığı cam parçalarıyla vücudunun çeşitli yerlerini kesen Yeter B., polis ekiplerine direndi. Odada bulunan sandalyeleri ve ütü masasını aşağı fırlayan Yeter B., son olarak eline tüp alarak, tüpü aşağıya fırlatacağını söyledi. Bir saati aşkın süre devam eden ikna etme çabaları sonuç vermeyince ekipler çareyi tazyikli su sıkmakta buldu. Bir yandan daireye giren polis ekipleri Yeter B.’nin bulunduğu odaya girmeye çalışırken, itfaiye ekipleri de tazyikli su sıkarak Yeter B.’yi camdan uzak tutmaya çalıştı.
 
HASTANEYE KALDIRILDI
Tazyikli su ile bir süre sakinleşen Yeter B. odaya giren polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirildi. 112 ekipleri tarafından sakinleştirici iğne yapılan kadın Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Şizofreni hastası olan Yeter B.’nin bir hafta önce evden kaçtığı ve 2 gün önce polis ekipleri tarafından bulunarak ablasına teslim edildiği öğrenildi. 
 
Haber / Şaban KARDEŞ
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10