İşkur’dan Eğitime “Hizmet” Desteği

Türkiye Çalışma ve İş Kurumu Tekirdağ İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi okullarda bakım, onarım ve temizlik işlerinin

Tekirdağ 8.10.2013 20:32:00 0
İşkur’dan Eğitime “Hizmet” Desteği
 200 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK
Yapılan açıklamaya göre, Toplum Yararına Programı kapsamında Tekirdağ Merkez’deki okullarda 20, Çerkezköy’ deki okullarda 50, Çorlu’daki okullarda 60, Hayrabolu’daki okullarda 15, Malkara’daki okullarda 15, Marmaraereğlisi’ndeki okullarda 7, Muratlı’daki okullarda 8, Saray’daki okullarda 20 ve Şarköy’deki okullarda 5 kişi olmak üzere toplam 200 kişi 9 ay süre ile istihdam edilecek.
 
KURUMA KAYITLI İŞSİZ OLMALARI GEREKİYOR
Düzenlenecek olan Toplum Yararına Programlarına katılmak isteyen adayların 18 yaşını doldurmuş olması gerektiğini belirten yetkililer, “Adaylar, İşkur’a kayıtlı işsiz olmaldıır. Emekli, malul, dul ve yetim aylığı alanlar programa katılamaz. Adayların, TYP’ den yararlanılmaya başlanan gün itibariyle sosyal yardım almıyor olması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
 
TALEP FAZLA OLURSA KATILIMCILAR KURAYLA BELİRLENECEK
Çerkezköy ve Saray’da düzenlenecek programlara katılmak isteyenlerin İşkur Çerkezköy Hizmet Merkezi’ne başvurması gerektiğini kaydeden yetkililer, “Çorlu’da düzenlenecek programlara katılmak isteyenlerin Çorlu Hizmet Merkezi’ne, diğer ilçelerde düzenlenecek programlara katılmak isteyenlerin ise İşkur Tekirdağ İl Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerekmektedir” açıklamalrında bulundu. Programlara katılacak katılımcıları belirleyebilmek için ihtiyaçtan fazla katılımcı olması halinde Noter Kurası Yöntemi ile katılımcılar belirlenecek. 
 
HAZIR BULUNMALARI GEREKİYOR
İşkur Tekirdağ İl Müdürlüğü yetkilileri, “Tekirdağ Merkez ve Marmaraereğlisi’nde düzenlenecek programlara katılmak isteyenlerin bugün saat 10.00’da Süleyman Paşa İlkokulu, Şarköy’de düzenlenecek programlara katılmak isteyenlerin ise bugün saat 10.00’da Halk Eğitimi Merkezi’nde olmaları gerekiyor. Malkara’da düzenlenecek programlara katılmak isteyenlerin bugün saat 14.00’da Halk Eğitimi Merkezi’nde, Hayrabolu’da düzenlenecek programlara katılmak isteyenlerin ise bugün saat 10.00’da Halk Eğitimi Merkezi’nde olması gerekiyor. Muratlı’da düzenlenecek programlara katılmak isteyenlerin bugün saat 14.00’da Halk Eğitim Merkezi’nde, Çorlu’da düzenlenecek programlara katılmak isteyenlerin ise bugün saat 10.00’da Eski Halk Eğitimi Merkezi’nde olmaları gerekiyor. Çerkezköy’de düzenlenecek programlara katılmak isteyenlerin ise bugün saat 10.00’da Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ve Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde, Saray’da düzenlenecek programlara katılmak isteyenlerin ise bugün saat 14.00’da Halk Eğitimi Merkezi’nde hazır bulunmaları gerekiyor.
 
Haber / Sevay KARDEŞ
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10