NKÜ Geleneksel Gıdalar Sempozyumu’na Katılacak

Namık Kemal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nün Makedonya'nın 'St. Climent Ohridski-Bitola' Üniversitesi ile ortaklaşa düzenleyeceği 'Adriyatik'ten Kafkaslar'a 2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar' Sempo

Tekirdağ 9.10.2013 23:01:00 0
NKÜ Geleneksel Gıdalar Sempozyumu’na Katılacak
 2 GÜN SÜRECEK
Makedonya, Sırbistan, Arnavutluk, Hırvatistan, Kosova, Slovenya, İtalya, Kazakistan gibi ülkelerin Üniversite ve Araştırma Kuruluşları ile Türkiye'deki Üniversitelerin Gıda Mühendisliği Bölümlerinin tamamından, Beslenme ve Diyetetik Bölümlerinden, Veteriner Fakültelerinden, Meslek Yüksek Okullarının Gıda Teknolojisi Programlarından akademisyenler ve uzmanların, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Araştırma Enstitülerinden uzmanların, Özel Sektörden yönetici ve teknik elemanların katılacağı sempozyum 2 gün boyunca sürecek.
 
633 BİLDİRİ SUNULACAK
Sempozyumda Süt Kaynaklı Geleneksel Gıdalar, Tahıl Kaynaklı Geleneksel Gıdalar, Et Kaynaklı Geleneksel Gıdalar, Sebze-Meyve Kaynaklı Geleneksel Gıdalar, Geleneksel Şekerli/Tatlı Gıdalar, Diğer Geleneksel Gıdalar ve Geleneksel Gıdaların Beslenme ve Sosyolojik Yönü başlıkları altında 63'ü sözlü 570'si poster olmak üzere toplam 633 bildiri sunulacak ve bildiri özetleri bir bildiri kitabı içerisinde toplanacak. Sempozyum ile ilgili yapılan açıklamada sempozyumun Dünya ülkeleri arasında bilimsel ve kültürel işbirliği ile bilgi paylaşımına önemli katkıda bulunacağı kaydedildi.
 
Haber / Sevşm BOZKURT
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10