Kapaklı Belediyesi’nden Örnek Hareket

Her fırsatta ilçedeki engelli vatandaşlara yardım etmeye çalışan Kapaklı Belediyesi önceki gün de Atatürk Mahallesi’nde ikamet eden 3 engelli vatandaşı daha yaptığı yardımlarla sevindirdi.

Kapaklı 9.10.2013 23:06:00 0
Kapaklı Belediyesi’nden Örnek Hareket
 Çerkezköy Haber - Bir yandan altyapı ve yol gibi asli çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Kapaklı Belediyesi bir yandan da sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getirmeye çalışıyor.
 
DİLEK VE ŞİKAYETLERİNİ DİNLEDİ
Atatürk Mahallesi’nde ikamet eden engelli vatandaşları evlerinde ziyaret eden Belediye Başkanı İrfan Mandalı, onlarındilek ve şikâyetlerini dinledi. Belediye olarak her zaman engellilerin yanında olduklarını söyleyen Mandalı, tekerlekli sandalyeleri de ihtiyaç sahibi engellilere bizzat teslim etti. Kimin ne zaman engelli olacağının belli olmayacağını kaydeden Mandalı, “Her gün yüzlerce binlerce trafik kazası görüyoruz. Birçok kişi her gün çeşitli hastalıklar geçiriyor. Engelin de çeşitleri çok fazla. Kimisi fark edilir, kimisi fark edilmez. Onun için bu konuda kimse ‘tamam ben bugün sağlamım benim bu tip duyarlılığa ihtiyacım yok’ deme lüksünde olmamalıdır” diye konuştu.
 
GURUR DUYUYORUZ
Engelli vatandaşlara dair yapılan her türlü yardıma destek verilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Mandalı, ilçede bu bilincin uyandığını ve güçlü bir şekilde hem resmî kurumlarda hem sivil toplumda yaygın hale geldiğini ifade etti. Engelliler için her gün farklı farklı yardımlar gerçekleştirildiğini söyleyen Mandalı, “Bu durumdan gurur duyuyoruz. Engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında olduk ve olmayada devam edeyeceğiz” ifadelerini kullandı. Atatürk Mahallesi’nde ikamet eden 62 yaşındaki Sedat Sönmez ile 68 yaşındaki Duran Ersin’e akülü tekerlekli sandalye yardımında bulunan Kapaklı Belediyesi, yine Atatürk Mahallesi’nde ikamet eden 77 yaşındaki Hatice Yıldız’a ise manuel tekerlekli sandalye yardımında bulundu.
 
Haber / Türker ÖZKAN
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10