Gönülden gönüle

Çerkezköy’de bir süre önce göreve başlayan ilçe müftüsü Yusuf Tuna, her hafta hazırlayacağı ‘Gönülden Gönüllere’ programı ile Çerkezköy ve bölge halkı ile buluşacak.

Çerkezköy 13.10.2013 13:59:00 0
Gönülden gönüle
 HALKLA BULUŞACAĞIZ
Müftü Yusuf Tuna, Perşembe akşamları saat 21.00’dan sonra T Haber stüdyolarından bölge halkının evine ve işyerlerine misafir olacaklarını belirtti. İlk programını 10 Ekim Perşembe günü gerçekleştiren Tuna, T Haber stüdyolarında gönüllerinden geçenleri www.thaber.com.tr ve www.thaber.tv adresinden yayınlanacak program ile halkla buluşacaklarını söyledi. Programın sunuculuğunu da yapan Tuna’nın ilk bölümüne Bahçeli Camii İmam Hatibi Vahdettin Hayırlıoğlu ile Tepe Emlak Konutları Camii imam Hatibi Mustafa Osmanoğlu konuk oldu.
 
KURBAN BAYRAMININ ÖNEMİ
Programda, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın önemine dikkat çekilirken, Kurban Bayramı’nın önemi üzerinde de duruldu. Müftü Tuna, kurban keserken dikkat edilmesi gerek konular hakkında bilgiler vererek vekâletle kurban kesmek isteyen vatandaşlar için de bilgiler verdi.  Mabed, cami ve mescidin insanlar arasındaki algılarına dikkat çekilen programda, ayetlerle mabedler ve din adamları konularında da bilgiler aktarıldı. Müftü Tuna ‘Asr-ı Saadette ve 4 Halife Zamanında Mescidler ve Fonksiyonları’, ‘Tarihsel Süreçte Camiler ve İşlevleri’, ‘Cami ve Din Görevlilerinin Günümüzdeki Yeri ve Önemi’, ‘Cami Dışındaki Din Hizmetleri Nelerdir?’ ve ‘Bayramlarda Unutulan Değerler’ konuları üzerinde durdu.
 
KURAN OKUDULAR
Programda Bahçeli Camii İmam Hatibi Vahdettin Hayırlıoğlu ‘Sevdim Seni Mabuduma’, ‘Can-ı Dilden Âşık Oldum Muhammed’e’ ilahilerini ve Tevbe Süresi’ni okudu.  Program Tepe Emlak Konutları Camii imam Hatibi Mustafa Osmanoğlu ise Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından sona erdi.
 
Haber / Türker ÖZKAN
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10