Ekmek teknesi sular altında kaldı

Çerkezköy’de bayramın ikinci günü öğleden sonra başlayan yağmur, bayramın üçüncü günü şiddetini iyice artırdı.

Çerkezköy 19.10.2013 02:08:00 0
Ekmek teknesi sular altında kaldı
 CANLARINI ZOR KURTARDILAR
Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Karanfil Sokak’ta faaliyet gösteren Karadeniz Unlu Mamulleri, aşırı yağış nedeniyle sular altında kaldı. Fırında çalışanlar canlarını zor kurtarırken, ekmekler ve unlar büyük zarar gördü. İşletme sahibi İlknur Kulaksızoğlu’nun eşi Tayfun Kulaksızoğlu, su baskını nedeniyle zararlarının büyük olduğunu söyledi. Kulaksızoğlu, ekmek yapımında kullanılan makinelerinin de su baskını nedeniyle kullanılamaz hale geldiğini söyledi.
 
ZARARIMIZIN KARŞILANMASINI İSTİYORUZ
Olası bir faciaya karşı doğalgazın ve elektriğin kesilmesi için TREDAŞ ve GAZDAŞ’a, ardından da fırına dolan suyun boşaltılması için Çerkezköy Belediyesi itfaiyesine başvurduğunu söyleyen Kulaksızoğlu, zararlarının karşılanmasını istedi.
 
TEDBİRLER İŞE YARADI
Çerkezköy’de otogarda da su birikintileri nedeniyle otobüsler ve minibüsler otogar dışına çıkarıldı. İlçede aşırı yaşmur nedeniyle bazı logarların taşması sonucu ilçenin bazı sokak ve caddelerinde su birikintileri oluştu. Bodrum katlarda bulunan bazı ev ve işyerlerini de su bastı. Hükümet Caddesi’ndeki Orman İşletme Şefliği’nin bahçesinde de su birikintileri oluştu. Geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketinde büyük zarar gören Çerkezköy Polisevi ve Hükümet Konağı, alınan tedbirler sayesinde bu yılki yağmurdan etkilenmedi. Bayramın üçüncü günü öğlen saatlerinde yağmur etkisini kaybederken, bayramın son günü ise Çerkezköy’de rüzgar kendini gösterdi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10