Amaç ceza yazmak değil, kanunların uygulanmasıdır

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Müşterek Komite Toplantısı dün saat 16.30’da odanın konferans salonunda yapıldı.

Çerkezköy 23.10.2013 01:14:00 0
Amaç ceza yazmak değil, kanunların uygulanmasıdır
 İLK MÜŞTEREK KOMİTE TOPLANTISI
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva toplantıda yaptığı konuşmada, yaklaşık 5 ay önce yönetimi devralmaları ardından ilk Müşterek Komite Toplantısını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “Geride bırakmış olduğunuz süre, bizlere gösteriyor ki, ‘Şeffaf, Değişen Ve Gelişen Oda’ sloganı ile çıktığımız bu yolda yapmış olduğumuz çalışmalarla, teveccühlerini bizlerden esirgemeyen oda üyelerine vermiş olduğumuz sözleri teker teker yerine getiriyoruz.” diye konuştu.
 
İLETİŞİM, HAYATIN EN TEMEL UNSURU
Süleyman Kozuva, ÇTSO’nun bölgeye hizmet etmek için, gecesini gündüzüne katarak çalıştığını ifade ederek “İletişimin, hayatımızın en önemli unsuru haline geldiği günümüzde, bünyemize kattığımız basın ve halkla ilişkiler personeliyle yerel ve ulusal basının yanı sıra oda üyelerimizle de irtibatımızı sağlamlaştırdık. Yönetime gelmemizin hemen ardından oluşturduğumuz ‘Sosyal Medya’ hesaplarımızla, oda bünyesindeki faaliyetlerimizden üyelerimizin anında haberdar olmasını sağlarken, web sitemizi de ‘Güncel’ hale getirdik” dedi. Geleceğin teminatı olan öğrencilerin rahat ve sıcak bir ortamda eğitimlerini sürdürebilmeleri adına ilçedeki üç okulun doğalgaz dönüşümünü üstlendiklerini anımsatan Kozuva “Bunların yanı sıra Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi’nde dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdik, Tekirdağ genelindeki huzurevlerine de kitap bağışına bulunduk” dedi.
 
POS CİHAZI İLE ÖDEME İMKANI
Gelişen dünyaya ayak uydurmak adına da çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Kozuva “Pos Cihazı ile ödeme yapabilme imkânı sunduk. Üyelerimizin, teknolojik anlamda çağın bir adım önünde olmasına olanak sağlayacak kuruluşlardan olan İstanbul ve Marmara Üniversitelerinin Teknokent birimleri ile görüşmeler organize ettik ve İstanbul Üniversitesi gibi köklü bir üniversite ile iyi niyet anlaşması imzalayıp üyelerimizin imkânlarını arttırmayı amaçladık. Odamız bünyesinde bir birimi bulunan Avrupa işletmeler ağı 3 ayda 16 üye ziyaretinde bulunarak üyelerimizin yurtdışı bağlantılarını güçlendirmek adına çalışmalarda bulundu” diye konuştu.
 
“ŞEFFAF, DEĞİŞEN VE GELİŞEN ODA”
Oda olarak hibe çalışmaları konusunda da aktif rol oynadıklarını ifade eden Süleyman Kozuva “Bünyemizde birimi bulunan bir başka kurum olan KOSGEB de, 3 aylık süreçte 370’ten fazla girişimci ve firmaya hibe ve destek programları hakkında bilgilendirdi. Odamız tarafından Organize edilen’ Uygulamalı Girişimcilik eğitimi’ne katılan 30 girişimci adayı 20 günün ardından sertifikalarını alarak kosgeb’in hibe ve destek programlarından faydalanma imkânına erişecek. ‘Şeffaf, Değişen Ve Gelişen Oda’ sloganı ile çıktığımız bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.     
 
CEZA KESMEMEMİZ, HİMAYE ETTİĞİMİZ ANLAMINA GELMESİN
ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker de toplantıda yaptığı konuşmada, Komite toplantısında yıl içerisinde yapılan faaliyetler hakkında meslek komitesi başkanlarının verecekleri bilgiler doğrultusunda gelecek yıla yön verileceğini ifade ederek “Komite içerisinde aktif çalıştığımızda birçok eksikliğimiz olduğunu göreceğiz. Yapacağımız görüşme sonrasında bu eksikliklerin bir kısmını giderebilirsek ne mutlu bize. Tespit edeceğimiz eksikliklerimizle 2014 yılı çalışmaları ve bütçenin ana unsurlarını dengeye oturtma imkânı bulabileceğiz” dedi. İşkur Tekirdağ İl Müdürü Şerafettin Küçük ise, yapılan denetimler sonrasında müfettiş raporları doğrultusunda cezai işlemlerin yapıldığını ifade ederek “Bakanlığa bağlı müfettişlerin iş yerlerinde ki denetimleri sonucunda yasal yaptırımlar devreye girmektedir. Bu güne kadar bizler yaptığımız denetimler ya da bize ulaşan şikâyetler sonucunda hiçbir işyerine ceza kesmedik. Bu işverenlerini himaye ettiğimiz manasına gelmemelidir. Sanayi kuruluşlarında birçok eksiklik söz konusu. Bu eksikliklerin başında da engelli vatandaşlarımızın yeterli derece istihdam edilmemesi geliyor. Birçok işyerinde henüz istenilen sayıda engelli insan istihdamı sağlanamadı” dedi.
 
MESLEKİ EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ
Küçük, mesleki eğitim konusunda da şunları söyledi: “Mesleki eğitim bizim için oldukça önemli bir konu. Mesleki Eğitim sertifikası olmayanların az tehlikeli ve tehlikeli işlerde çalıştırılmalarının önüne geçmek durumundayız. İşverenlerin çok zor bir husus gibi değerlendirdikleri bu konu, aslında o derecede zor değil. Kırk saatlik eğitim sonrasında işçi bu sertifikayı alarak tehlikeli işlerde çalıştırılabilir. Bu konuda bütün masrafları üstlenmemize rağmen sıkıntı yaşamaya devam ediyoruz. Bunu aşmanın yolu, sistemin işletme içinde kabullenilmesidir”
 
CEZALAR OLDUKÇA AĞIR
Küçük, çalıştırılan işçilerin maaşının bankaya yatırılmaması durumunda çok ağır cezaların verildiğini de vurgulayarak “İşletmeler için 2008 yılından beri yeni düzenlemeler getiriliyor. Biz bunları önem sırasına göre işletme sahiplerinden istiyoruz.  Her konuda belirlenmiş olan ceza miktarları hakikaten çok fazla seviyelerde” dedi. İŞKUR Tekirdağ İl Müdürü Küçük’ün konuşmasından sonra meslek Komitesi Başkanları yıl içerisinde gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgi verdi. Toplantıya İŞKUR Tekirdağ İl Müdürü Şerafettin Küçük, İşkur Çerkezköy Müdürü Ercan Sözen, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, ÇTSO Yönetim Kurulu Üyeleri,  sanayici ve işadamları katıldı.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10