Cumhuriyetin 90. Yılı fener alayı ile kutlanacak

Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından Cumhuriyet’in 90. Yıldönümü dolayısıyla fener alayı düzenlenecek.

Çerkezköy 23.10.2013 20:14:00 0
Cumhuriyetin 90. Yılı fener alayı ile kutlanacak
 FENER ALAYI DÜZENLENECEK
Önceki akşam saat 19.00’da dernek binasında yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın açıklaması yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Cumhuriyetin 9. Yılını fener alayı ile kutlayacaklarını söyledi. Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nın bittiği yerde Türkiye’nin çağdaşlaşma savaşını başlattığını ifade eden Orhan, “29 Ekim’de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenleyeceğimiz fener alayımız saat 19.00’da başlayacak. Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi’nde gerçekleştirilecek olan yürüyüşün ardından 75. Yıl Ortaokulu’nun önünden yeniden Atatürk Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na döneceğiz” dedi.
 
TÜM ÇERKEZKÖY HALKINI DAVET ETTİ
Cumhuriyetin 90.yılını fener alayı ve marşlarla kutlamak istediklerini belirten Orhan, “Fener alayında ay yıldızlı bayrak ve Atatürk posteri dışında bir unsur bulunmayacak” dedi. Orhan, fener alayına tüm Çerkezköy halkını davet etti.
 
MASA TENİSİ TURNUVASI DÜZENLENECEK
Cumhuriyetin 90. Yılı dolayısıyla düzenlenecek diğer etkinliklerle ilgili de bilgi veren ADD Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, “Atatürkçü Düşünce Derneği olarak ilkini 10 yıl önce Cumhuriyetimizin 80.yıl etkinliklerinde düzenlediğimiz masa tenisi turnuvasının ikincisini Cumhuriyetimizin 90.yıl kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenliyoruz. Spor etkinliklerimiz arasında uzun zamandan beridir yapmayı planladığımız bu turnuvayı gerçekleştirmek, 90.yıl kutlama programlarımız arasında yerini aldı” diye konuştu.
 
İLGİNİN YOÐUN OLACAÐINI ÜMİT EDİYORUZ
Masa tenisi sporunun Çerkezköy’de uzun yıllar ön planda yer almış, önemli oyuncuların ve takımların katılımıyla oldukça etkin spor dallarından biri haline geldiğini ifade eden Orhan “Derneğimizin düzenlediği bu turnuvaya tüm Çerkezköy ve Kapaklı halkı ile okullarımızın ilgi göstereceğini, katılımın yüksek olacağını ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.
 
MAÇLAR 31 EKİM’DE BAŞLAYACAK
30 Ekim Çarşamba günü statü belirlenmesi ve kura çekimlerinin ardından 31 Ekim Perşembe gününden itibaren her gün 19.00-21.00 saatleri arasında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Kapalı Spor Salonu’nda tekli ve çifti müsabakaların yapılacağını söyleyen Dernek Başkanı Dündar Orhan, katılımcılardan herhangi bir katılım bedeli alınmayacağını, turnuvaya katılmak isteyenlerin dernek yönetimi ile irtibata geçebileceğini belirtti.
 
STANT AÇILACAK
90. yıl etkinlikleri kapsamında 29 Ekim’de mesai saatleri içinde Kipa Alışveriş Merkezi’nde stant da açacaklarını ifade eden Orhan, stantta Atatürk’ü anlatan materyallerin yer alacağını ayrıca stantta öğrencilere Atatürk’ün hayatı ile ilgili bilgilerin verileceğini söyledi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10