ÇOSB 170 kamera ile gözetleniyor

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Özdoğan, bölgede oluşturdukları SCADA sistemi ile ilgili bilgi verdi.

Çerkezköy 24.10.2013 16:56:00 0
 ÇOSB 170 kamera ile gözetleniyor
170 KAMERA MONTE EDİLDİ
Dün saat 13.00’da basın mensupları ile bir araya gelen Mehmet Özdoğan, 1250 hektarlık Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin 50’si hareketli kamera olmak üzere toplam 170 kamera ile 7/24 izleneceğini söyledi.
 
3 PERSONEL GÖREV YAPACAK
Bölgenin 13 girişinin olduğunu ifade eden Özdoğan “Hem güvenlik açısından caydırıcı olması hem de bölgede meydana gelebilecek yangın gibi olayları anında görebilmek için böyle bir sistem oluşturduk. Kurduğumuz SCADA Odası’nda bölgemiz izlenecek. Burada hissedilen herhangi olumsuzluk telsizle, devriye gezen ekiplere ve güvenlik güçlerine bildirilecek” dedi. Çekilen görüntülerin 30 gün saklanabileceğini ifade eden özdoğan, SCADA Odası’nda da her vardiyada bir kişi olmak üzere toplam 3 personelin görev yapacağını söyledi.
 
MALİYETİ 1 MİLYON 250 BİN EURO
İlk etapta 50’si hareketli kamera olmak üzere toplam 170 kameranın monte edildiğini söyleyen Mehmet Özdoğan “Bu kameralarla bölgenin her alanını görebiliyoruz. Göremediğimiz kör noktalar olursa onları da sisteme dahil edeceğiz. Sistemin altyapısı buna cevap verebilecek kapasitede” dedi. Bu sistemi kurmadaki asıl amaçlarının caydırıcılık olduğunu söyleyen Özdoğan, sistemin maliyetinin 1 milyon 250 bin euro olduğunu ifade etti. 
 
BU SİSTEMİ KULLANAN TEK OSB’YİZ
Türkiye’de bu sistemi kullanan tek OSB olduklarını söyleyen ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, “Daha önce de kameralarımız vardı. Ama onlarla sadece belirli kavşakları izleyebiliyorduk. Eski sistemimiz radyo frekansı üzerinden çalışıyordu. SCADA sisteminin altyapısı ise fiberoptik kablolarla birbirine entegre. Eski sistemimiz çok daha lokaldi. ” dedi.
 
18 AYDA TAMAMLANDI
Talep edilmesi durumunda emniyet müdürlüğüne de link verebileceklerini ifade eden Özdoğan “Hırsızlık ve diğer olaylarda ihtiyaç olması ve talep edilmesi halinde görüntüleri de emniyet güçlerimizle paylaşabiliriz” dedi. Sistemin altyapısının 18 ay gibi bir sürede yapıldığını belirten Özdoğan “Sanayicilerimizin güvenliğine hizmet etmek temel amacımız. Her şey sanayicimiz için” dedi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10