Masa Tenisi Turnuvasına yoğun ilgi

Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi Cumhuriyetin kuruluşunun 90. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında masa tenisi turnuvası düzenledi.

Çerkezköy 5.11.2013 17:41:00 0
Masa Tenisi Turnuvasına yoğun ilgi
 BU YIL İKİNCİSİ DÜZENLENDİ
Turnuva önceki akşam saat 19.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Spor Salonu’nda başladı. Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Aday adayları Ensar Sivri, Vahap Akay, Zeki Gürcün, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Rağbet Erol, ADD Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan ile yönetim kurulu üyeleri ve sporcular katıldı. Turnuvanın açılışında konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan dernek olarak ilkini 10 yıl önce Cumhuriyetin 80.yıl etkinlikleri kapsamında düzenledikleri masa tenisi turnuvasının ikincisini Cumhuriyetin 90.yıl kutlama etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirdiklerini belirtti.
 
HERKESİN YAPACAÐI BİR SPOR
Masa tenisinin yediden yetmişe herkesin yapacağı bir spor olduğunu ifade eden Orhan “Buradan çıkacak gençlerimizden ileride Türkiye şampiyonları çıkacaktır” diyerek turnuvaya katılanlara teşekkür etti. Orhan, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk sosyal bünyesinde spor düzenlemekle vazifeli olanlar, Türk çocuklarının spor hayatını yüceltmeyi düşünürken sadece gösteriş için herhangi bir yarışmada kazanmak azmiyle spor yaptıramazlar. Esas olan bütün yaştaki Türkler için beden eğitimi ve terbiyesini sağlamaktır. Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” sözüne de vurgu yaptı.
 
HER GÜN MÜSABAKA OLACAK
Konuşmaların ardından Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Aday adayları Ensar Sivri ve Vahap Akay’ın da aralarında bulunduğu 70 sporcunun grup kuraları çekilerek kurallar hakkında bilgiler verildi. Çekilen kuranın ardından on iki grupta beş sporcunun gruptan çıkma mücadelesi vereceği ifade edilerek “Her gün 19.00-21.00 saatleri arasında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Kapalı Spor Salonu'nda tekli ve çifti müsabakalar yapılacak. Turnuva 10 gün sürecek” denildi.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10