Karaağaç’ta gündem maddeleri komisyonda

Karaağaç Belediyesi Kasım ayı Belediye Meclis toplantısının ilk oturumunu dün yaptı.

Kapaklı 5.11.2013 18:27:00 0
Karaağaç’ta gündem maddeleri komisyonda
 MECLİS EKSİKSİZ TOPLANDI
Saat 10.00’da Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya meclis üyeleri eksiksiz katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından iki dilekçe oy birliği ile gündeme eklendi. Gündemin ilk maddesinde 2014 yılı Ocak, Şubat, Mart ayları gelir tarifeleri görüşüldü. İlgili gündem maddesi oy birliği ile görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
 
TRAFİK KOMİSYONUNA GÖNDERİLDİ
Gündemin ikinci maddesinde 2014 yılı Ocak, Şubat, Mart ayları gelir, gider bütçesi görüşüldü. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Bir sonraki gündem maddesinde ise dükkan kira bedelleri ve taksit harçlarının durak yerlerinin kira ücretlerinin belirlenmesi konusu görüşülerek Trafik Komisyonuna gönderildi.
 
YARDIM TALEPLERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Dördüncü gündem maddesinde ise yardım talep dilekçeleri görüşüldü. Vefat eden personel Rıza Tıltak’ın eşinin  maddi ihtiyaçlarının karşılanması, Karaağaç Hicret Cami’nin elektrik aboneliğinin olmadığından dolayı birikmiş olan elektrik borcunun Belediye tarafından ödenmesi, Kapaklı Erenler Cem evininin yemekhanesinin ısınma sorunu olduğundan dolayı büro tipi klimanın belediye tarafından karşılanması, Karaağaç Spor Kulübü’nün yardım talebi meclis tarafından oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderildi.
 
OY BİRLİÐİ İLE KABUL EDİLDİ
Toplantının devamında ise gündem maddeleri arasına eklenen iki madde görüşüldü. İlk dilekçede, belde sınırları içersinde bulunan cadde ve sokaklarda bordür taşı olmadığından dolayı yağan yağmur sularından vatandaşların direkt olarak evlerine su baskını yaşandığı belirtildi. Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel “Bu konu hakkında mağduriyeti gidermemiz gerekiyor. Bu konuyu Fen İşleri Müdürlüğüne verelim. Onlar da ihale yapsınlar” diye konuştu. İlgili dilekçe de fen işlerinin konuyla ilgili ihale yapması oy birliği ile kabul edildi. Gündemin son maddesinde ise ek bütçe görüşüldü. İlgili ek bütçe talebi ise oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.
 
İKİNCİ OTURUM 15 KASIM CUMA GÜNÜ
Son gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından, ikinci oturumun 15 Kasım Cuma günü aynı saatte yapılması oy birliği ile kabul edildi.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10