“Satışlar gerçekleşince krediyi askıya aldık”

Veliköy Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı Olağan Toplantısı dün saat 10.00'da Veliköy Belediye Başkanı Hanifi belindir başkanlığında yapıldı.

Çerkezköy 5.11.2013 18:45:00 0
“Satışlar gerçekleşince krediyi askıya aldık”
 TÜM ÜYELER EKSİKSİZ KATILDI
Meclis üyeleri Şahin Büyükkaban, Ahmet Çetin, Ramazan Çetinkaya, Gökhan Gök, Hatem Özdemir, Sedet Göral, Adem Yıldırım, İrfan Kurt ve Kani Var’ın katıldığı toplantıda saygı duruşunun ardından bir önceki meclis karar özeti okundu.
 
KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
Toplantının üçüncü gündem maddesinde de 2014 Mali Yılı Tahmini Analitik Bütçesi görüşüldü. 2014 yılı Ocak-Şubat-Mart dönemini kapsayan tahmini bütçe hazırlanacağını ifade eden Başkan Hanifi belindir, konunun Bütçe Komisyonu’na havale edilmesini önerdi. Yapılan görüşmenin ardından 2014 Mali Yılı Tahmini Analitik Bütçesi, Bütçe Komisyonuna havale edildi. Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde görüşülen 2014 Mali Yılı Belediye Ücret, Harç ve Maktu ceza tarifeleri de Bütçe Komisyonuna havale edildi.
 
MECLİS YENİDEN TOPLANACAK
Bütçe komisyonunun yapacağı toplantının ardından 15 Kasım Cuma günü saat 10.00’da yeniden toplanacak olan Veliköy Belediye Meclisi, komisyonun kararlarını görüşecek.Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de 1/5000 Nazım İmar Planı Revziyonu görüşüldü. Önceki yıllarda planla ilgili sorunlar çıktığını anımsatan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “Etüt raporları da geldi. Planı yapmamızda bir engel kalmadı. Komisyonun yapacağı değerlendirmenin ardından Aralık meclisinde bu konuyu yeniden meclise getireceğiz. Sıkıntılı bölgelerin genel bir şekilde planlarını yapacağız” dedi. İmar Planı Revizyonu, İmar Komisyonuna havale edildi.
 
İMAR KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ
Meclis toplantısının yedinci gündem maddesinde de 1/1000 Uygulama İmar Planı Revizyonu görüşüldü. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.
 
SATIŞLARIMIZ KARŞILIYOR
Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından MHP’li Veliköy Belediye Meclis Üyesi Sedet Göral, arsa satışlarını, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun son durumunu ve geçtiğimiz ay alınan karar kapsamında İller Bankası’ndan kredi çekilip çekilmeyeceğini sordu. Meslek Yüksekokulu İnşaatında bayram öncesi bir duraksama yaşandığını ifade eden Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir “Arsa satışlarımız bakanlık iznine tabi olduğu için satışlarımızda gecikmeler olmuştu. Geçtiğimiz ay satışlar yapıldı. Belediye olarak 9 buçuk dönüm arsa çıkardık ve burayı 3 milyon 500 bin TL’ye sattık. Bu parayı meslek yüksekokulu için harcıyoruz. Sanayi alanında da 2 arsamızı yaklaşık bir milyon 750 bin TL’ye sattık. Okulun toplam maliyeti yaklaşık 6 milyon TL’ydi. Satışlarımız da bunu karşılıyor” dedi.
 
KREDİYİ ASKIYA ALDIK
Geçtiğimiz ay İller Bankası’ndan kredi çekmek için meclisten yetki aldığını anımsatan Başkan Belindir “Meslek yüksekokulumuz için bu krediyi çekmeyi düşünmüştük. Ama arsa satışlarımız gerçekleşince kredi konusunu askıya aldık. İller Bankası’ndan kredi talebinde bulunmadık” diye konuştu.
 
ÖNÜMÜZDEKİ YIL EÐİTİME AÇILACAK
Meydan Projesinin de devam ettiğini ve meydanın günden güne güzelleştiğini söyleyen Belindir, sanayi yolundaki çalışmaların da sürdüğünü söyledi. Çerkezköy Meslek Yüksekokulu inşaatının devam ettiğini belirten Belindir okulun önümüzdeki eğitim öğretim yılında eğitime açılacağını ifade etti.
 
DEMİRBAÐ DA KATILDI
Veliköy Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı Toplantısına katılan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ “Başkanımız Hanifi Belindir’in aday adaylığı programında bulunamamıştım. Siyaset Akademisi Sertifika programı dolayısıyla Ankara’da bulunuyorduk. Aday adaylığı programına katılarak kendisini tebrik etmiştim ama bugün yüz yüze ziyaret etmek istedim” dedi. Demirbağ, Başkan Hanifi Belindir’in Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylığını başta kendisine ve ailesine olmak üzere partiye ve bölgeye hayırlı olmasını temenni etti.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10