“İlçe örgütünün tarafsızlığını yitirdiğinin göstergesidir”

İsmi Çerkezköy’de haftasonu patlak veren anket skandalına karışan CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Vahap Akay, ilçe başkanı Saim Özkan ve CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in açÄ

Çerkezköy 5.11.2013 22:06:00 0
 “İlçe örgütünün tarafsızlığını yitirdiğinin göstergesidir”
 “GERÇEK ANKETLERİ MANİPÜLE ETME ÇABASI”
İlçe Başkanlığının yapmış olduğu basın açıklamasında kendisine yöneltilen suçlamaların tamamının yaşanan olumlu süreci yönlendirme ve çarpıtmaya çalışma çabası olduğunu ileri süren Vahap Akay, “2 Kasım 2013 tarihinde yapılan söz konusu gayri ciddi ankete katılım yapılmasını benim yönlendirdiğim iddia edilmektedir. Öncelikle bu anketin ciddi bir anket olmadığını ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezinin gerçek anketi olmadığını İlçe Başkanlığı ve tüm yetkilileri bilmektedir. Buna rağmen bu yapılanlar Cumhuriyet Halk Partisi’nin gerçek anketlerini manipüle etme çabasıdır. Söz konusu gayri ciddi anketin yapıldığı yer İlçe Başkanı’nın iş yerinin kapısının önüdür. Cadde üzerinde, sokakta yapıldığı ifade edilen gayri ciddi anketi gizli saklı bir şeyler yapılmış havası yaratarak şahsımı kamuoyu nezdinde bir oyunun parçası gibi gösterme çabasını üzüntü ile izliyorum” dedi.
 
“TARAFSIZLIÐINI YİTİRDİÐİNİ GÖSTERİYOR”
İlçe başkanının kendisiyle konuşmadan bir basın açıklaması yapmasınının maksatlı bir çaba olduğunu ileri süren Akay, “Maalesef bu açıklamaları ile partinin olumlu gidişine kendi kişisel siyasi çıkar, menfaat ve beklentileri uğruna zarar vermişlerdir. Karşımda bir cephe oluştururcasına ortaya çıkarılan örgütlü linç hareketini Çerkezköy kamuoyu ve gerçek Cumhuriyet Halk Partisi iradesinin vicdanına bırakıyorum. Bu yaşananlar Çerkezköy İlçe Örgütünün tarafsızlığını tamamen yitirdiğinin göstergesidir” diye konuştu.
 
“EMEK HIRSIZI DAMGASI VURMAYA ÇALIŞIYORLAR”
1999 yılından bugüne çatısı altında bulunmaktan onur duyduğu partide koltuk sevdası olmadan hiç karşılıksız doğru adına mücadele ettiğini ve aynı şekilde mücadele etmeye devam edeceğini söyleyen Vahap Akay, PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in de “emek hırsızı” ve “alın teri hırsızı” şeklinde açıklamalarda bulunduğunu anımsatarak “Gayri ciddi anket olayı yaşandığı günden bu ana kadar hiçbir parti yöneticisi tarafımı aramamış, bilgimi, fikrimi almamış, İlçe Başkanlığı ve Milletvekili düzeyinde sorgusuz sualsiz “emek hırsızı” “alın teri hırsızı” damgası vurulmak istenmiştir. Partimin Milletvekilinin Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kurumsal Kimliğinin yaklaşımlarının çok ötesinde bir tavırla kendilerini önce polis sonra savcı sonra da hakim yerine koyarak tarafıma “emek hırsızı” “alın teri hırsızı” damgası vurmaya çalışanlar Silivri Mahkemeleri’nde adaletsizliği savunan partimin temsilcisinin siyasetine gölge düşürmüştür” dedi.
 
MÜCADELEMİ SONU KADAR VERECEÐİZ
Yüceer’in “Her partide alın teri hırsızı emek hırsızları çıkacaktır” diyerek kendisini suçlamasını da kınayan Akay “Beni alın teri hırsızı ve emek hırsızlığı ile suçlayanları parti örgütümün ve kamuoyunun vicdanı ile baş başa bırakıyorum. Partimizin seçim süreci başlangıcından bu yana kazandığı ivmeyi, yaşanan bu gayri ciddi anketten kendilerine göre sonuçlar çıkarıp bunu şahsıma karşı fırsata çevirmeye çalışmak vicdanlara sığmayacaktır.  Ben bu yola çıkarken bu yolun ne kadar meşakkatli bir yol olduğunu bilerek çıktım. Fakat bu dikenli yolda dikenleri partimin kendi içinden birilerinin batırmaya çalıştığını görmek bir Cumhuriyet Halk Partili olarak içimi acıtmıştır. Benim Çerkezköy Kamuoyunun vicdanına ve parti örgütümün iradesine inanarak çıktığım bu yarışta mücadelemi sonuna kadar vereceğimden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ben bir Cumhuriyet Halk Partisi neferiyim gücümü önce halkımdan sonra da örgütümün gerçek iradesinden alırım” dedi.
 
Haber / Gükveren VATANSEVER
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10