“Kazaların önlenmesi için halk bilinçlenmeli”

AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Aynur Düzgünel, dün saat 12.00’da Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’ni ziyaret etti. Dernek başkanı Hayrettin Çetinkaya ve dernek üyeleri ile

Çerkezköy 6.11.2013 20:34:00 0
“Kazaların önlenmesi için halk bilinçlenmeli”
 “REKLAM OLSUN DİYE GELENLER VAR”
Ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getiren Çetinkaya, dernek olarak yeni piyasaya çıkmış siyasetçilerden çok rahatsız olduklarını belirterek “Reklam olsun diye derneğe gelip fotoğraf çekip internet sayfalarına koyanlar var. Ben bu kişilere beş yıldır nerede idiniz sorusunu sormak istiyorum. Sekiz yıldır faaliyet gösteriyoruz hangi gün geldiniz? Benim kanaatimce onların aday olma şansları yoktur. İster kızsınlar, ister kızmasınlar. Sen Çerkezköy’de en güzel bina ve derneğinde çalışan insanların yanında bulunmamışsan, belediye başkan adaylığı yapmışken biraz düşünmesi gerekiyor” dedi.
 
“GÜZEL ŞEYLER YAŞAYACAÐIZ”
Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Aynur Düzgünel’e başarılar dileyen Çetinkaya “Aday adaylığının kendisine hayırlı olmasını diliyorum. Allah inşallah gönlüne göre verir. Biz her adaya destek veriyoruz. Sonuçta aynı gemi içindeyiz. Dernek olarak engelli arkadaşlarımızın mutlu olmasını istiyoruz. Bunu yavaş yavaş başardık. Güzel şeyleri bu binada yaşayacağız” dedi.
 
“ENGELLİLERE DEÐER VERİYORUM”
Engellilere küçük yaştan itibaren değer verdiğini yaşadığı olay ile anlatan Çerkezköy Belediye Başkan Aday adayı Aynur Düzgünel “Ben dört yaşındayken annem ve babam Almanya’ya gitmişti. Bana ise engelli bir ablam bakmıştı. Ablamın yürümesinde sıkıntılar vardı ve bir ömür onun hakkını ödeyemem. Bize yardım edenlere vefa borcumuz nezdinde hayatım boyunca engellilerin yanında olacağıma o gün karar vermiştim. Şimdi engelli diyoruz ama asıl engel beyinlerimizde oluyor. Bedensel, zihinsel engel problem değildir. Hepimiz insanız. Sosyal hayatta yerimizi alıyoruz. Ben buna karınca kararınca katkıda bulunmaya çalıştım” diye konuştu. 
 
“PROJELER YAPMAYA HAZIRIM”
Yaşanan kazalar ve iş kazalarında pekçok vatandaşın sakat kaldığını söyleyen Düzgünel “Bunları önlemek adına halkı bilinçlendirmek gerekiyor. İnsanlar bunu konuşmalı konuştukca gündemde kalmalıdır. Bu projeler hayata geçirilmelidir. Engellilere hükümetimiz çok değer vermiştir. Engellilerimiz için bir çok yeni yasa çıkmıştır. Yerel de Çerkezköy’de bize düşen ne var ise bundan sonra da her zaman değişik projeler yapmaya hazırım. Sabun projesi çok önemli bir projedir. Engellilerimiz bu sabunları yaptıktan sonra derneğin güzel köşesinde kermeslerde satışa çıkarabilirler. Belki işi büyütüp ihracatını bile yapabiliriz. Buda küçük proje ama ucundan tutulursa büyüyecek bir projedir” dedi.
 
Haber / Sevay KARDEŞ
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10